2017. december 04. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

Egy három üléssoros Subaru

A Subaru nagy népszerűségnek örvend Észak-Amerikában, immár kilenc éve töretlenül nőnek az eladásai. S a márka most bemutatta a helyi igényeket tökéletesen lefedő, három üléssoros, akár nyolcszemélyes Ascent modellt. Az Ascent a valaha épített legnagyobb Subaru személyautó és vadonatúj 2,4 literes boxermotorral szerelték fel.

A Los Angeles-i Autókiállításon bemutatkozott Ascent a Subaru meghosszabbított globális padlólemezére épül, több mint 5 méter hosszú, tengelytávja pedig 289 centiméteres. Három üléssoros és hét- vagy nyolcszemélyes, attól függően, hogy a második sorba egybefüggő padot vagy „kapitány” üléseket kér a megrendelő. Az Ascent természetesen hatalmas hellyel és temérdek kényelmi szolgáltatással kényeztet, amelyeket odaát nagyra értékelnek. Ilyen a nem kevesebb, mint 8 USB port, a 19 pohártartó, a hátsó 120 voltos aljzat és a háromzónás légkondicionáló.

A családi Subaru ülései kilencféleképpen rendezhetők el, síkba hajtott üléstámlákkal akár 2 köbméteres raktér is kialakítható. Alapkiépítésben a Subaru háromszemélyes hátsó padokkal érkezik, így nyolcan is utazhatnak az autóban. Magasabb felszereltségi szinteken a második sorba felár nélkül karfás kapitány ülések szereltethetők.

Az Ascent a SUV-ok robusztusságát a személyautók kezelhetőségével ötvözi, ami a szimmetrikus összkerékhajtási rendszernek, a 18 colos kerekeknek és a kerekenkénti független felfüggesztésnek köszönhető. A hasmagasság 22 centiméter és sztenderd felszerelés az aktív nyomatékvektor szabályozás, így az Ascent a kiépített utaktól távol is ügyesen elnavigál.

Motorterében egy új fejlesztésű, aktív szelepvezérlésű, közvetlen befecskendezéses és magas kompressziójú 2,4 literes négyhengeres turbós boxermotort találunk, amely 260 lóerőt és 375 Nm nyomatékot termel. CVT váltót kapcsoltak hozzá, amely nyolc szimulált sebességfokozattal is rendelkezik. Az Ascent 2200 kilogrammos fékezett utánfutót is vontathat, ami a legtöbb a Subaruk mezőnyében. Vontatmány-stabilizáló rendszerrel is felszerelték.

A Subaru Ascentet természetesen a legkorszerűbb multimédiás rendszerrel és vezetői asszisztens rendszerekkel is felvértezték. Az 8 colos érintőképernyős Starlink multimédiás központ tökéletesen integrálja az okostelefonokat, építettek bele tolatókamerát és most első ízben Wi-Fi-vel is kiegészíthető, ami nagysebességű LTE szabványon keresztül biztosít fedélzeti internetkapcsolatot. Ami az asszisztens rendszereket illeti, széria az EyeSight Driver Assist Technology csomag. Ennek része az automatikus fékrendszer, az adaptív tempomat, a sávelhagyásra figyelmeztetés, a holttér-figyelés, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetés, valamint az automatikus távfény. A csúcsverzió ezen kívül 360 fokos kamerarendszert is kap.

Az új Subaru négyféle felszereltséggel lesz megvásárolható, jövőre kerül az amerikai márkakereskedésekbe. Európába nem hozzák.