2017. december 31. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Fenyőfuvarozó Koenigsegg One:1

Ennél téliesebb témába aligha burkolhatták volna a svédek hiperautóját. A One:1 kapott egy terepmintás öltözetet, LED fényforrásokat, szegecselt abroncsokat, valamint egy tetőcsomagtartót, hogy a karácsonyfát is elvigye a hátán. Ez persze nem minden.

Őszintén szólva imádjuk az ennyire valóságtól elrugaszkodott virtuális tuningokat, mert vicces dolog elképzelni egy többszáz millió forintot érő autót egészen más környezetben vagy formában, mint amit tervezői fáradságos munkával megálmodtak neki.

Íme például a Koenigsegg One:1 modellje, amely kereken 1 megawattos, azaz 1360 lóerős teljesítmény leadására képes 5.0 literes V8-as duplaturbós motorjának köszönhetően, így szinte semmilyen ellenfele nem akad, ha gyorsulásról van szó – persze normál aszfalton.

Ehhez képest JavierOquendo teljesen más helyzetben látná szívesen a svéd csodajárgányt, méghozzá fenyőfaszállítói pozícióban, amihez készített is egy virtuális elképzelést. A szóban forgó One:1 kapott egy terepmintás öltözetet, LED fényforrásokat, szegecselt abroncsokat, valamint egy tetőcsomagtartót, hogy a karácsonyfát is elvigye a hátán, de néhány elemet is lecserélt rajta: a fényszórók a Porsche Mission-E-ről származnak, illetve egy hatalmas hátsó szárny is feszül rajta a biztonság kedvéért.

Persze jó kérdés, melyik fenyő elég izmos ahhoz, hogy kibírjon akár 450 km/órás tempót is…