2018. január 14. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Eladó egy igazi ralilegenda

A ’90-es évek ralijának egyik meghatározó autómodelljére tehet szert valaki, aki megfelelően magas összeget kínál érte egy aukción. A szóban fogó Subaru Legacy RS A csoportos raliautót többek között Ari Vatanen is vezette, sikerrel.

Lehet, hogy nem (a még híresebb) Impreza, de egy valódi ralilegenda Subaru kerül árverésre hamarosan.

A Prodrive Subaru Legacy RS egy A csoportos raliautó a ’90-es évek első feléből: 1993-ban például Ari Vatanen ezt az autót terelgette, amikor az Acropolis Rally-t vezette Tommi Makinen, Carlos Sainz és Colin McRae előtt, ám végül ütközött vele, így kiesett.

Ezek után a Prodrive újra kezelésbe vette és teljesen újjáépítette, majd egy olasz ralicsapathoz került. 1995-ben Richard Burns kezei között is megfordult a Bettega Mermorial Rallysprint eseményén, ahol végül összetett második lett.

Később egy másféle autósport versenysorozatban indították (Safari), majd 2008-ban a Richard Burns Collection gyűjtemény jeles tagja lett, melynek során visszakapta eredeti ralis mivoltát: jelenleg salakos pályára beállítva, az 1993-as Acropolis Rally-n látható pompájában tündököl.

A kék-sárga, K 555 BAT rendszámos Legacy-ban egy 2.0 literes turbós boxermotor tombol 290 lóerővel, amit természetesen mind a négy kerék felé továbbítja egy kézi kapcsolású sebességváltón keresztül. Felújítása óta mindössze 100 kilométert futott, így nem csoda, ha a február 23-i Race Retro Competition Car Sale eseményen valaki kínál majd érte akár 140 ezer fontot – 48,5 millió forintot.