2018. január 19. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy multinacionális klasszikus tuningőrültség – videóval

A Liberty Walk ismét egy polgárpukkasztó művel állt elő, ezúttal a Tokiói Autószalonon. A tuner egy Ford GT40 replikán alapuló széles és lapos egyedi négykerekűt mutatott be a közönség örömére.

Valószínűleg nem véletlen, hogy a japán tuningműhely nem egy eredeti Lamborghini Miurát preparált ki, ugyanis az biztos kiverte volna a biztosítékot az autós körökben, így viszont hatalmas elismerésben részesült a cég a legkülönfélébb helyekről.

A szóban forgó jármű ugyanis nem más, mint egy szokásos módon durván ültetett és kiszélesített Lamborghini Miura replika, melynek alapja egy Ford GT40 replika. Tehát egy amerikai replika olasz replikájának japán átalakítása. Kicsit bonyolult, de hát a jó tuning már csak ilyen.

Az igazat megvallva, elég jól néz ki a klasszikus formaterv a Liberty Walk stílusával fűszerzve: a már említett ültetésen és szélesítésen kívül hatalmas felnik, kacsafarok hátsó szárny, ráccsal borított hátsó ablak, méretes első lökhárító toldat és hatalmas légbeömlők díszítik a „hamis” olaszt. Azért valahol mi is örülünk, hogy a tuner nem a 764 valaha gyártott példányból választott ki egyet a műtéthez.