2018. január 26. 15:30   |   Autoblog
címkék:  

Az ABT mindent kihozott az Audi RS 5-ből

A Volkswagen-csoportos modellek első számú nemesítője, az ABT Sportsline 530 lóerőt sajtolt ki a friss Audi RS 5 modellből és a külsejét is harciasabbá tette, így hanyatt-homlok menekülnek előle a belső sávból. Az Audi RS5-R a Genfi Autószalonon áll a közönség elé és csak 50 darab készül belőle.

Az Audi RS5-R elnevezésű kreáció 80 lóerővel és 90 Nm-rel tud többet a szériamodellnél, a külseje pedig sokkal brutálisabb. Az ABT motorvezérlő szoftverének és sport kipufogórendszerének köszönhetően a 2,9 literes biturbó V6-os aggregát 450 helyett 530 lóerőt ad le, a nyomatéka pedig 600-ról 690 Nm-re emelkedett. Ez megmutatkozik a menetteljesítményekben: az RS5-R 3,6 szekundum alatt katapultál 100 km/órára (-0,3 mp) és egészen 280 km/óráig fokozhatja a tempóját.

Az ABT egyik demóautója egy sonoma zöld példány, ami az utóbbi idők egyik legeltaláltabb árnyalata, hihetetlenül jól áll az RS 5-nek. Mindezt ráadásul karbon aerodinamikai elemekkel, gyönyörű kerekekkel és ültetéssel fejelték meg, így a sportkupé lenyűgözően fest. A szakik 21 colos ABT Sport GR felniket csavaroztak fel az Audira, 275/25 méretű sportabroncsokkal, amelyek az ültetőrugók jóvoltából tökéletesen ki is töltik a rendelkezésükre álló helyet. A KW-vel közösen már fejlesztés alatt áll egy komolyabb, minden paraméterében állítható sport felfüggesztés is.

A karosszéria első karbon toldattal és oldalsó terelőlapokkal, szénszál betétes küszöbökkel, továbbá karbon diffúzorral és hátsó élspoilerrel gazdagodott. Említésre méltó részletek még az RS5-R logós karbon hűtőrács keret, a karbon oldalsó kopoltyúk és tükörházak, valamint a szénszálas, 102 mm átmérőjű kipufogó végcsövek, amelyeket nemcsak szemügyre venni, hanem hallani is élmény. A pontot az i-re a bőrrel és Alcantarával igényesen átkárpitozott, szénszállal alaposan kidekorált utastér teszi fel.

Az ABT 29 900 eurót kér az átalakításért, amiben a szerelés még nincsen benne, de a komplett jármű is megvásárolható 114 890 euróért.