2018. február 11. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A klasszikus Ford Mustang megfizethető, műanyag kiadása

A Ford és a LEGO közösen „fejlesztette” ki az 1968-as Mustang apró, játék változatát. A Speed Champions műanyag autósorozat tagja 183 építőelemből áll, s mérete ellenére egész jól hasonlít a valódi izomjárgányra, ráadásul ára is baráti.

Aki egy ’60-as évek végén készített klasszikus Ford Mustangra vágyik, legkevesebb 25 ezer dollár (6,3 millió forint) körül találhat magának gyakorlatilag hibátlan, alig használt példányokat, amellyel aztán törődni is kell.

Ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, de a rajongás fékezhetetlenül fennáll, megfelelő alternatíva lehet egy modellautó beszerzése. Ha a szerelem a fiatalabb, kreativitását kiélni vágyó generációnál jelentkezik, mostantól tökéletes alternatíva lehet a vágy enyhítésére a LEGO Speed Champions sorozatának tagjaként bemutatott 1968-as zöld Mustang.

A 183 elemből álló műanyag játékautó díszítésében és színvilágában is az ikonikus izomjárgányra hajaz, és egy klasszikus öltözékű figura, illetve egy negyedmérföldes gyorsulásmérő tábla is jár mellé.

A tenyérben elférő játékszert Amerikában 15 dollárért (3800 forintért) lehet megvenni olyan modellek mellett, mint a Bugatti Chiron, Mercedes-AMG GT3, Chevrolet Corvette Z06 vagy épp a McLaren 720S.