2018. február 13. 14:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Genfben mutatkozik be az új Toyota Supra

Visszatér az autós körökben egyik legjobban ismert és csengő név, a Supra, miután a Toyota hivatalosan bejelentette, hogy a márciusban esedékes Genfi Autószalonon rántja le a leplet a BMW-vel közösen fejlesztett modell koncepciójáról. Már az első ízelítő képet is megkaptuk!

Megannyi elröppent év és hamis hírek után végre hivatalos, hogy érkezik a Toyota Supra új generációja.

A gyártó már az első képet is közzé tette, hogy tovább fokozza az emberek kíváncsiságát. Ezen egy íves, nagy szárnyat kapott hátsó részlet, illetve egy dupla púpos tető rajzolódik ki feketén-fehéren, bár ez valószínűleg még csak a Genfben bemutatkozó koncepciójárgány egy apró részlete.

A soron következő autószalonon várhatóan nagy népszerűségnek örvendő béta verziós Supra egyébként a BMW-Toyota kooperáció közös alapokra helyezett szüleménye csakúgy, mint a Z4-es újdonság. Ezzel a két gyártó hasonlóan cselekszik, mint amit a Mazda és a Fiat csinált az új MX-5 / 124 Spider párossal.

Az új japán-német sportkupéban egy soros hathengeres aggregát teljesít majd szolgálatot 340-350 lóerő körüli teljesítménnyel, de a technikai részleteket továbbra is homály fedi – remélhetőleg csupán március elejéig.