2018. március 09. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Bernie Ecclestone és új golfautója?

A világ leggyorsabb golfkocsijának közelében láttuk ólálkodni a Forma-1 ex urát. Bernie Ecclestone maga is meglepődött, hogy az utcán is legálisan használható Garia golfautó akár 70 km/órával képes hasítani, miközben bluetooth, wifi és még egy hűtő is jutott bele.

Több izgalmas funkció is szorult az Genfi Autószalon egyik legérdekesebb négykerekűjébe. A Mansory által kezelésbe vett Garia Golf Car egy olyan elektromos golfkocsi, amelyet quadként legálisan lehet az utcákon is használni, miközben minden komoly igényt kielégít.

A két márka a biztonság kedvéért egy harmadik nevet is felhasznált, méghozzá a Mercedes-Benzét, ugyanis a hobbiautó a csillagemblémások stílusában épült. A világ legnagyobb akkutelepét magáénak tudható Garia 70 km/órás csúcssebességre képes, miközben rendelkezik bluetooth és wifi kapcsolattal, valamint négyhangszórós hangrendszerrel. Az egész jármű kezelését egy tableten keresztül végezhetjük, amelyen az eredményeket is nyomon követhetjük.

Az időjárás elemeit a vízálló bőr és az első, ablaktörlővel is ellátott szélvédő segítségével cselezhetjük ki, míg a jobb szellőzésről kibillenthető szénszálas tető felel. Kedvenc italaink hidegen tartásáról egy hűtő gondoskodik, melyet az anyósülés elé helyeztek. A menet közbeni biztonságról az övek, míg a komfortról a puhán párnázott bőrülések, illetve bőrkormány gondoskodik.

Ami a külsőt illeti, a maximális feltűnést a 14 collos kéttónusú felnik, a háromféle (szénszálas, fekete vagy fehér) külső szín, a LED fényszórók és hátsó lámpák, továbbá az egyedi golfütő tartók garantálják.

A különlegesség még Bernie Ecclestone, az F1 volt tulajdonosának érdeklődését is felkeltette, aki talán unalmas nyugdíjas éveit szeretné maximálisan kihasználni a száguldó villanyszekérrel.