2018. április 14. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem volt elég erős a Hennessey számára a Jeep Trackhawk – videóval

Bár 707 lóerős alapteljesítményével is jelenleg a világ legerősebb szériagyártású terepjárója, a Hennessey számára nincs elég erős jármű, így az amerikai tuningműhely megpiszkálta az autóban dolgozó 6.2 literes V8-ast. Az eredmény 866 lóerő lett…

Nem csak a terepjárók, de a normál utcai sportautók között is könnyedén megállja helyét a Jeep Grand Cherokee Trackhawk modellje, hisz 6.2 literes feltöltős V8-as motorjából 707 paripát és 875 Nm-t facsart ki a gyártó.

Ám mindig van feljebb, főleg a tunerek világában, amelyek között is kiemelkedően elvetemült alkotásokat képes csinálni a Hennessey. Most se volt másként, ugyanis a cég kiadta a HPE850 csomagot a behemóthoz, amely így most 722 lóerőt és 888 Nm-t ad le a kerekeknél. Ha ezt átszámítjuk a főtengelyhez, akkor 866 lóerőt és 1065 Nm-t kapunk, amely közel 160 paripás teljesítménynövekedés az alapállapothoz képest.

Ezt jól mutatja az alábbi fékpados mérés, ahol érdekes módon csak a hátsó kerekeket látjuk dolgozni, így nem tudjuk, hogy pusztán a mérés kedvéért vagy amúgy is hátsókerekes kiadással képzeli a cég a folytatást, mindenesetre az aggregát hangja hátborzongatóan kellemes. És ez még csak nem is a jéghegy csúcsa, készülőben a HPE1000-es csomag, amely nem csak a szoftvert, a töltőnyomást, a légáramlás módosítását és a kipufogórendszert érinti majd, hanem komolyabb beavatkozásokat is magában foglal.