/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

175 lóerősre húzták a kisebbik Mazda MX-5-öt

2016. december 04. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Végre a kisebb motoros MX-5 tulajokra is gondolt a BBR tuningcsapat, miután az NC modellcsalád 1.8 literes 126 lóerős méregzsákját húzta fel motorkárosítás nélkül 175 lóerőre úgy, hogy a kibocsátási normáknak is megfeleljen.

Az eddigi legtovább gyártott generáció lett a Mazda népszerű roadsterének NC (azaz harmadik generációs) változata. Épp ezért kellően sok szaladgál belőle az utakon ahhoz, hogy a különböző tuningműhelyek figyelmét felkeltsék.

Míg a legtöbben csak a külsőre mennek rá, a BBR a teljesítményt tartja igazán fontosnak, így már készített a modellcsalád nagyobb, 2.0 literes motorral szerelt változataihoz egy Super 200 nevű csomagot, amely a nevéből adódóan 160-ról 200-ra növeli a paripák számát, így a legújabb receptúra a kisebbik, 126 lóerős 1.8-as variánsokat teszi virgoncabbá, méghozzá 49 paripával 175 lóerőssé és 194 Nm csúcsnyomatékúvá.

Mindezt új vezérműtengely, új leömlő, a teljes kipufogórendszer, illetve a légszűrő cseréjével úgy, hogy a teljes rendelkezésre álló fordulatszám-tartományban erősebb és nyomatékosabb a motor gyári önmagánál – például a megnövekedett csúcsnyomatékot ugyanott, 4750-es főtengelyfordulatnál adja le a szívó négyhengeres.

Arról sajnos nem tudni, milyen értékjavulással járt a kúra, de az biztos, hogy így is utcai használatra teljesen legális marad az autó, valamint az addig tankolt 95-ös benzin oktánszámán sem kell növelni. A művelet elvégzéséért 1995 fontot kér a cég anyagköltséggel, de a vállalkozószellemű tulajok 1595 fontért hozzájutnak az összerakható csomaghoz (áfa nélkül).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/