/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

600 lóerős kabrió BMW a G-Powertől

2016. április 27. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A BMW M4 Cabrio gyári állapotában is igen ütőképes sportautó, ám a három évtizedes tapasztalattal bíró, a bajor modellekből minden rejtett potenciált kisajtoló G-Power pengeéles fegyverré alakította át. A nyitható tetős modell immár eléri a 320 km/órás sebességet is.

A G-Power egyedül az elektronika átprogramozásával 520 lóerőt és 700 Nm nyomatékot képes előhozni a 3 literes biturbó erőforrásból, ami 89 lóerővel és 150 Nm-rel haladja meg a gyári értékeket. Most pedig, intelligens hardveres és szoftveres beavatkozásokkal még lenyűgözőbb teljesítményt sikerült kicsikarnia. Az S55B30 kódjelű motor immár 600 lóerőt termel meg 6500-as fordulatszámon, nyomatéka pedig 740 Nm-re ugrott fel 4000-es és 5500-as fordulatszám között.

A sztenderd feltöltő rendszer képtelen lett volna elegendő mennyiségű levegőt szállítani a hengerekbe, ezért a G-Power a töltők kompresszorkerekeit nagyobb, CNC géppel mart darabokra cserélte és egy sor más alkatrészt is átalakított, ami a hatékonyság drámai javulását hozta magával. A feltöltők immár könnyebben és hamarabb pörögnek fel, javítva a gázreakciót. A kipufogóoldal turbinakerekeit is átformálták, azok immár hajlított, vágott végű lapátokat tartalmaznak, csökkentve a kipufogógáz hőmérsékletét. Ez lehetővé tette, hogy a töltők magasabb nyomáson dolgozhassanak. Természetesen a turbótöltők házát is átalakították és áramlástanilag optimalizálták.

A 600 lovas G-Power M4 Convertible 3,7 másodperc alatt viharzik fel százra, az elektronikus gát eltörlése miatt pedig könnyedén eléri a 320 km/órás végsebességet. Közben pedig érces hangot hallat, kipufogórendszerét ugyanis titánium rendszerre cserélték. Zárásként 90 mm-es karbon végekkel látták el. A lábazat sem a régi, az autó alá bekerült egy teljesen állítható sportfutómű, valamint egy szett 21 colos Hurricane RR kovácsolt felnigarnitúra, amelyekre 245/30 és 295/25 méretű abroncsokat feszítettek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/