/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legdurvább kisteherautó

2016. július 08. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

Huszonöt éves fennállását ünnepli a Hennessey Performance, amely alkalomból piacra dobja a második 25 darabos sorozatban készülő izommodelljét. A jármű ezúttal nem személyautó, hanem egy nagyméretű platós, Amerika kedvenc kisteherautója, a Ford F-150. Addig, amíg meg nem érkezik az új Ford F-150 Raptor, a Hennessey szállítja a megoldást.

Akárcsak elődjét, az új izom-pickupot is Velociraptornak keresztelték, ami találó név egy ilyen mindenen átgázoló bestiának. Motorházteteje alatt nem a Ford népszerű 3,5 literes V6-os EcoBoost egysége szolgál, hanem a Mustang 5 literes Coyote V8-asa, ami remekül tuningolható.

A szívó- és a kipufogórendszer átépítésével az erőforrás immár szabadon lélegzik, a módosított befecskendező rendszernek köszönhetően pedig több üzemanyagot is kap. Szükség is van rá, a 2,9 literes kompresszornak hála ugyanis 704 lóerő termelődik a főtengelyen, 6000-es fordulatszámon.

A Hennessey velociraptora komolyat tud csapatni a kiépített utaktól távol is, alváza bírja a kiképzést. Professzionális Fox felfüggesztéssel és 20 colos felnikre szerelt bütykös Toyo terepgumikkal látták el. A dűnejárást nagyobb terepszögeket biztosító egyedi acél lökhárítók is segítik, beépített LED csövekkel.

A brutális Hennessey Velociraptorból 25 darabot fognak készíteni, akárcsak a 25. évfordulóra épített 804 lovas Ford Mustangból.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/