/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legnagyobb Mercedes Mansory tálalásban

2017. május 04. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

A luxusautókat nemesítő Mansory előállt a legnagyobb Mercedes SUV, a GLS átiratával. Szokásához hűen egy AMG csúcskivitelt választott, amelyet karbonnal és óriási kerekekkel öltöztetett fel, motorteljesítményét pedig új régióba tornászta fel.

A Mansory először a nagy Mercedes külsejével foglalkozott, aerodinamikailag optimalizált első lökhárítót akasztott rá, amely teljes szélességében átereszti a levegőt, s egy alsó toldattal is rendelkezik. A karbon koptató komolyan hozzájárul a felhajtóerő mérsékléséhez az első tengelyen.

Emellett változott a hűtőmaszk és a motorháztető is, amely funkcionális szellőzőket kapott. A tuner azonban ennyivel nem érte be, szokásához híven kiszélesítette a kerékjáratokat, elöl 25, hátul 40 mm a differencia a gyári modellhez képest. Az oldalsó légáramlatokat az új kialakítású küszöbök csitítják, s persze jót tesznek a kocsi kiállásának is. A hátsó tengelyen ébredő felhajtóerőt egy új karbon tetőlégterelő és egy diffúzor csökkenti.

A Mansory természetesen a kerekeket is kicserélte, 23 hüvelykes, vadonatúj, ultra-könnyű Y5/1 modelljét csavarozta fel, 305/35 méretű gumikkal. Az új kerekekhez ültetés is járt, a cég elektronikus modullal 30 mm-t faragott a hasmagasságból.

A Mansory a motor doppingolását sem aprózta el, többek között sportkipufogóval, sport légszűrővel és új motorvezérléssel 840 (!) lóerőt hozott ki a GLS 63 biturbó V8-as erőművéből. Az intézkedések hatására a forgatónyomaték is megnőtt, egészen 1150 Nm-re. A GLS 63 csúcssebessége 45 km/órával gyarapodott, így immár csaknem eléri a 300 km/órát.

Az utastérben is dolgoztak a szorgos kezek, így a luxus SUV még exkluzívabbá vált. A beülőket immár nemes bőr/Alcantara kárpit, ergonomikus sportkormány és valódi szénszálas dekoráció fogadja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/