/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A tuningcégek máris rárepültek a nagy Lexusra

2017. november 20. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Amerikában a napokban vezették be, Európa még türelmetlenül vár a sorára, Japánban azonban már nemcsak hogy kapható a Lexus LS, de megjelentek a piacon az első optikai átalakító készletek is.

Az unalmasból izgalmasat, a sablonosból különlegeset, a szürkéből színpompásat varázsolni nem nagy kunszt – ám igazán nagy fába vágja a fejszéjét az, aki a piac egyik legimpozánsabb luxusautójának szeretné emelni a fényét. Ez azonban nem akadályozta meg a legnevesebb japán tuningműhelyeket abban, hogy műtőasztalra fektessék a Lexus vadonatúj zászlóshajóját, a hamarosan Európában is bemutatkozó LS szedánt, méghozzá annak F Sport kivitelét.

Artisan Spirits

Az idén húszéves Artisan Spirits a Toyota és a Lexus teljes modellpalettáját lefedő kínálatában az első között jelent meg a vadonatúj LS-hez kínált optikai kitt. Az első pillantásra visszafogott készlet valójában nagyon is átfogó: módosították az orsó alakú hűtőmaszk rácsszerkezetét és keretét; oldalt fényezett, karbon betétes dekoridom köti össze az első doblemez sarkát a hátsó lökhárítóval, optikailag megnyújtva az eleve hosszú autót. Az integrált kipufogók alatt fényezett diffúzorlemez rímel az elülső splitterre; az optikai módosítások sorát a csomagtérperemre illesztett szénszálas légterelő zárja. A lényegről azonban még nem ejtettünk szót: a kerékíveket teljesen kitöltő, szélesített abroncsok és a finoman ültetett futómű igazi lopakodó hangulatot teremt, anélkül, hogy vulgárissá tenné a luxusautót.

Modellista

A Modellista és a TRD, a Toyota csoport belső köreibe tartozó két tuningműhely megbízhatóan fejleszt optikai kiegészítőket a konszern minden típusához, gondosan ügyelve arra, hogy egymást kiegészítve teljes szélességében lefedjék a piacot, a visszafogottól az extrémig. Ez most sincs másképp: a Modellista az eredeti hasmagasságot megőrizve, de a kerekeket 21 colosra cserélve teremtett légies megjelenést, amihez az első lökhárító sarkaiban található apró, szinte csak jelzés értékű szárnyacskák is hozzájárulnak. Ennek mintha ellenpólusa volna az első ajtó aljától emelkedő, majd hátul a lökhárítót alul keretezve átforduló, bordázott díszítőbetét, amely elvonja a figyelmet a fekete diffúzorról.

TRD

Semmi diszkréció nincs ellenben a TRD által kezelésbe vett LS F-Sport farának kialakításában. A fényezetlen aljú lökhárítóból kiemelkedő dupla ikerkipufogó már álló helyzetben tűzokádó sárkányt varázsol a nagy szedánból, a küszöb alján és az első lökhárítón is végigfutó fekete sáv pedig vagánysággal vértezi fel az autót. Aki szerint ez a kissé offroados hatású megoldás nem illik a limuzinhoz, természetesen fényezett kivitelben is kérheti ezeket az idomokat, beleértve a csomagtérfedél peremét díszítő szárnyacskát is.

Wald International

Miközben az eddig felsorolt műhelyek a sok kicsi sokra megy elvét követve visszafogott részletekből rakták össze a lenyűgöző egészet, a Wald International a tőle megszokott, harsány hangvétellel a szemlélő arcába üvölti életszemléletét. Ahol mások egy finom krómdísszel megoldották, a Wald Executive Line dupla krómsávot alkalmaz, kecsesen megrajzolt, vékony küllők helyett masszív fekete oszlopok futnak össze a keréktárcsák középpontjában, a karosszériatoldatok helyenként az övvonalig futnak fel, a gátlástalan ültetést pedig minimális oldalfalú abroncsok alkalmazásával teszik még szigorúbbá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/