/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volvo a SEMA show-n

2007. november 06. 15:36   |   Autoblog
címkék:  

Egy átalakított C30-as és egy C70 kabrió mellett a svédek egy gyönyörűen tuningolt S80-assal és egy vízimentő XC70-essel rukkoltak elő.

Zsinórban ötödik alkalommal vett részt a Las Vegas-i seregszemlén a svéd márka, ezért stílusosan öt autóval jelent meg a színen. A tavaly nagy sikert aratott V8-as motorral felszerelt Caresto hot rod mellett négy dögös masina csavargatta a kilátogatók fejét. Egy átalakított C30-as és egy C70 kabrió mellett a svédek egy gyönyörűen tuningolt S80-assal és egy vízimentő XC70-essel rukkoltak elő. Az S80 T6 HPC modellt és a C30-ast a Volvo a Heico Sportiv közreműködésével készítette el, míg a hot rodot és a C70 kabriót a Caresto fémjelzi. A látványos XC70 Surf Rescue (SR) koncepcióautót a kaliforniai Aria cég építette.  

Volvo XC70 Surf Rescue (SR)


Az XC70 Surf Rescue-t a kaliforniai strandokon cirkáló vízimentő járművek alapján tervezték meg. Bitang jól néz ki, annyi szent; a 12,5 centis emelés, a hatalmas gumik, az egyedi festés, no meg az erősen módosított karosszéria mindenkiből érzelmeket vált ki. Még David Hasselhoff is elismerően bólogatna a kocsit látva. Az életmentő szörfdeszkát a tetőn rögzítették. Belül komplett túlélő felszereléssel találkozunk. A 3,2 literes, 235 lóerős motor természetesen mind a négy kereket hajtja.

Heico Sportiv S80 T6 High Performance Concept (HPC)


A német Heico és a Volvo jól megértik egymást, ha közös munkáról van szó, ezt az S80 T6 HPC is ékesen bizonyítja. Ezúttal a svéd masina motorházteteje alatt van a lényeg: az S80 T6 HPC-t egy 350 lóerős, bioetanolos turbómotor mozgatja. A motor ereje elektronikus összkerék-hajtási rendszeren keresztül jut az útra, így a felsőkategóriás kocsi szinte repül. A dizájn is rendkívül ütősre sikerült, brutálisan szépek a felnik és a különleges, hétrétegű csillogó fémhatású fényezés. Az utasteret kék bőrrel burkolták, melyhez kiválóan passzolnak a karbonmintás alumínium felületek.  

Heico Sportiv C30


Az XC70 SR-hez hasonlóan a Heico másik kreálmányát, a C30-at is a szörf sport inspirálta. Az alsó-középkategóriás gépet fehérre fényezték, hogy jól mutasson rajta az egyedi narancsszínű grafika. Persze nagyot dobott a megjelenésen a komplett aerodinamikai készlet a karbon hátsó diffúzorral, a négy kipufogó, valamint az ültetés az antracitszürke kerekekkel. A főtengelyt 300 lóerő sanyargatja, ami szintén nem elhanyagolható tény. Az utasteret kompletten világos narancssárga bőrrel húzták be, de az első féknyergeket is erre a színre festették.  

Caresto C70


A nyitható tetejű Caresto C70 a tavalyi SEMA show-ra elkészült hot rod követője. Motorteljesítményét 218-ról 278 lóerőre tornászták fel, mellyel párhuzamosan nyomatéka 320-ról 440 newtonméterre emelkedett 1500-4800-as fordulatszám között. A felniket természetesen lecserélték, valamint decens, elegáns spoilerszettet tettek az autóra. A ködlámpák köré csiszolt alumínium betéteket szereltek. Az utasteret nemes gesztenyebarna bőrrel kárpitozták, mely illik a kék külső fényezéshez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/