/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

ABT Audi R8 V10

2017. augusztus 07. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Azok, akik alapkivitelű Audi R8-assal rendelkeznek, de vágynak a V10 plus változat teljesítményére, forduljanak bizalommal az ABT Sportsline-hoz. A Volkswagen-csoportos modellek híres nemesítője olcsóbban adja a plusz 70 lóerőt, mint amibe a gyári V10 plus modell kerül. A külső megvadítása persze már más tészta, de az ABT ahhoz is nagyon ért.

A középmotoros Audi R8 valódi szupersportautó, már a gyengébb verziója is félelmetes dolgokra képes. 5,2 literes V10-es szívómotorja 540 lóerőt ad le, amivel 3,5 másodperc alatt viharzik fel százas tempóra és eléri a 323 km/órás sebességet. A V10 plus már 610 lóerővel gazdálkodik, pontosan annyival, amennyivel egzotikus olasz rokona, a Lamborghini Huracan. A százas sprint a V10 plus esetében 3,2 másodpercre csökken, a végsebesség pedig 330 km/órára nő.

Az ABT szoftveres beavatkozással a sztenderd R8 teljesítményét 610 lóerőre, forgatónyomatékát pedig 560 Nm-re gyarapítja, 7386 euróért cserébe (nettó). Az R8 Coupé V10 plus 28 500 euróval drágább az R8 Coupé V10-nél, tehát megéri az ABT-hez ellátogatni. Ezek után akár még áldozhatunk állítható magasságú ABT rugókra és stabilizátorrudakra, de a kerekeket is lecserélhetjük és nincs akadálya a karosszéria agresszívabbá tételének sem. Többféle 19 vagy 20 hüvelykes kovácsolt felniszett közül lehet választani.

A kupé modellhez az ABT kétféle aerodinamikai csomagot is kínál, amelyek kifejezetten brutálissá teszik a kocsi megjelenését és kedvező hatással vannak a kanyarvételi képességekre is. A “Street” és “Race” verziók optimalizálják a karosszéria körüli légáramlást és plusz 20 lóerőt adnak a TÜV-engedélyes rozsdamentes acél sportkipufogó-rendszer révén. A street a visszafogottabb készlet, míg a Race továbbá karbon, oldalsó terelőlapokkal ellátott első toldatot és küszöbidomokat, karbon oldalpengéket és további szénszálas elemeket tartalmaz, melyek révén akár 50 kilogrammnyi súlymegtakarítás is elérhető.

Az ABT természetesen a nyitható tetejű Spyder modellhez is teljes termékpalettát kínál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/