/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

ABT Audi S8

2014. október 16. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Audik világszerte elismert és lelkes nemesítője, az ABT Sportsline végre rátette a kezét a legnagyobb sport-Audira, az S8-ra. A sportimuzinból versenylimuzint faragott: az S8 motorját egészen 675 lóerőig húzta fel, így a százas sprint 3,6 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 290 km/órára nőtt.

Az ABT S8-asa tulajdonképpen egy első osztályú kényelmet kínáló szupersportkocsi. Az 5 méternél hosszabb ingolstadti luxus négyajtós ugyanis úgy gyorsul, mint egy Ferrari vagy egy Lamborghini. Négyliteres V8-as biturbó motorját 520-ról 675 lóerősre izmosították, mellyel párhuzamosan a nyomatéka 650-ről elképesztő 840 Nm-re hízott. Az irdatlan erő megerősített váltón és quattro állandó négykerék-hajtáson keresztül jut az útra, így a gyorsulás döbbenetes 3,6 szekundum százra. Természetesen a sebességlimitert is kiiktatták, így a nagy Audi egészen 290 km/óráig fokozhatja a tempót.

A speciális motorvezérlő szoftverből és sportkipufogó-rendszerből álló ABT Power S teljesítmény csomagot közúton tesztelték és nagyon stabilnak találták, így 2 éves vagy 100 000 kilométeres garancia vonatkozik rá.

Az Audi S8 külsején egyébként nem változtattak, csupán kötelező jelleggel a könnyűfém felniket cserélték le az ABT saját darabjaira, amelyek 20 vagy 21 colos kivitelben szerelhetők fel a kocsira. A fotókon szereplő példány fényes fekete 21 colos DR görgőket visel 275/35-ös gumiabroncsokkal. Kérhetők fegyverszürke színben és 20 colos méretben is, akárcsak az ER-C típusú kerekek. Némi ültetést is kapott az Audi, elektronikus modul ülteti 25 mm-rel lejjebb a karosszériát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/