/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Alpina elkészítette az összkerekes M6-ot

2014. április 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A BMW-k minden körülmények között igényes átalakítását megcélzó Alpina legújabb remekműve a négykerék-meghajtású 6-os Gran Coupe felpaprikázása lett, mellyel így tulajdonképp létrehozta az elől is hajtó M6-ost.

Egy valami biztos abban, ha a bajor tuningműhely hozzányúl bármilyen BMW-hez: egy Alpina modell mindig borzasztó jól néz ki. Nincs ez másként a hatos széria négyajtós változatánál sem, mely a szokásos külső díszítéseken túl kapott egy extrém motorerő-növelést is.

A New Yorki Autószalonon bemutatott Alpina B6 xDrive Gran Coupe nevéből adódóan egy négykerék-meghajtású modell, melynek 650i verziójába gyárilag nem kisebb motor került, mint a 4.4 literes V8-as biturbó benzintemető. Bár normál teljesítménye – 445 lóerő és 650 Nm – is lenyűgöző, a tuner tekert rajta egyet, és kihozta 540 paripásra 731 Newtonméter maximális forgatónyomaték mellett.

Így a nyolcsebességes automataváltóval 3,7 másodperc szükségeltetik a hatalmas Bömösnek, hogy százra katapultáljon, míg ereje nem fogy el egészen 319 km/óráig. Csak emlékezettőül a gyári értékek: 4,3 szekundum, valamint 250 km/órás – elektronikusan korlátozott – csúcssebesség.

Az új értékekkel egyébként a B6-os rendesen odapirít az 560 lóerős M6-nak is, mely „csupán” 4,1 alatt futja a 0-100-as sprintet 250 km/órás végsebesség mellett. Persze a minőségnek megkérik az árát, ugyanis a B6 nem csak jobb, de drágább is az M-es verziónál: Amerikában 117 300 dollárt (26 millió forintot) kérnek érte, ezzel pedig mintegy 2300 dollárral  (510 ezer forinttal) kerül többe nála.

A szükséges megkülönböztethetőségért a többi Alpina modellről már jól ismert, ám itt 21 collos méretben rendelkezésre bocsátott sokküllős alufelnik, első és hátsó toldatok, valamint az itt-ott elhelyezett feliratok felelnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/