/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bombázó Leon Cupra a JE Designtól

2017. július 06. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A 300 lóerős 2 literes turbómotorral szerelt, négykerék-hajtású SEAT Leon Cupra ST egy átlagon felüli képességekkel megáldott sportkombi, aminél igazán nincs szükség többre a mindennapokban. A német JE Design számára azonban csak a tiszta vásznat jelentette. Valódi bombázót faragott belőle, amely kinézetével és menettulajdonságaival is lenyűgöz.

A JE Design a ráncfelvarrt, vadonatúj Leon Cupra modellt vette alapul, s első körben ráaggatta a saját fejlesztésű karosszériaszélesítő készletét. Ettől az eleve látványos külsejű spanyol kompakt rendkívül ütőssé vált. A stíluscsomag nagy légbeömlőkkel kirakott első lökhárítóból, széles kerékjárati ívekből, a hozzájuk passzoló vaskos küszöbspoilerekből, valamint hátsó szoknyából és légterelő szárnyból tevődik össze és 5534 euróért szerezhető be.

Persze korántsem mutatna ennyire jól a megfelelő kerékszett és ültetés nélkül. A JE Design szimpla, 20 mm-t ültető sportrugókat (191 euró) vagy komplett sportfutóművet ajánl a kocsihoz (2299 euró). A KW-DDC felfüggesztés együttműködik a gyári adaptív csillapítással és maximum 45 mm-rel engedi lejjebb a karosszériát. A tengelyvégeken látványos, 10 x 20 colos Twin Five Spoke könnyűfém felnik feszítenek, 265/25 méretű Hankook gumikba csomagolva (2376 euró).

A JE Design a motortérben is garázdálkodott – egy ilyen bitang külsőnél ez illendő is volt. A vezérlőelektronika átprogramozásával első lépcsőben 360 lóerőt és 450 Nm nyomatékot hozott ki a motorból, ami 4,9-ről 4,7 másodpercre szorította le a nulla-százas sprintet és 265 km/órára emelte a végsebességet. A 2099 euróért mért beavatkozáshoz szükséges a 98-as oktánszámú üzemanyag.

A kettes szintű motortuning, mint amilyenben a képeken szereplő kocsi is részesült, 380 lóerőt és 470 Nm nyomatékot szabadított fel. Az egyedi szoftver mellett ezt új 76 mm-es leömlővel érték el (1416 euró). További 200 euró fejében a mesterek 280 vagy 285 km/órára tolják ki a végsebességet.

Pillangószelepes sport kipufogórendszerrel is ellátták a Cuprát. Comfort és Sport menetmódban a szelep zárva tart, Cupra üzemmódban azonban nyit és a motor csodálatos hangon muzsikálhat. A 2499 euróért kapható rendszer négy 80 mm-es kerek vagy két 160 x 90 mm-es ovál véggel választható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/