/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális Mustanggal ünnepel a Hennessey

2016. június 23. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

Huszonöt éve van a szakmában a texasi Hennessey Performance, amely elsősorban izomautók tuningolásával szerzett hírnevet magának, de kerékre állította többek között a világ leggyorsabb autóját is. A negyed százados működésről pedig egy új Mustanggal emlékezik meg, amely fajtája legpotensebb képviselője.

A hatodik generációs Ford Mustang jelenlegi legerősebb gyári változata a GT350R, amely 5,2 literes szívómotorjából 533 lóerőt hoz ki. A feltöltött motorok avatott szakértőjeként a Hennessey ezzel természetesen nem érte be, összerakta a típus eddig épített legbrutálisabb tengerentúli példányát. Egy GT modellt választott alapnak, amelyet a Ford remek 5 literes Coyote V8-as erőforrása hajt.

A blokkra először is egy 2,9 literes kompresszort szerelt fel a kiegészítő berendezésekkel együtt, majd módosította az üzemanyagellátó rendszert, továbbá szénszálas szívótraktust és rozsdamentes acél kipufogórendszert installált a gép alá. A részegységek működését új motorelektronika koordinálja. Az eredmény elképesztő 804 lóerő és 878 Nm nyomaték lett, ami szupersportautós kvalitásokkal ruházta fel az amerikai izomautót. Álló helyzetből a HPE800 csomaggal ellátott Mustang 3,1 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára, a végsebessége 334 km/óra, a negyed mérföldes sprintet pedig 10,7 másodperc alatt tudja le.

A Mustang külsején a Hennessey egyébként nem sokat változtatott, pusztán egy aerodinamikailag optimalizált első splittert, egyedi küszöbidomokat és egy hátsó élspoilert szerelt az autóra. A kerekeket ezen kívül saját, ultra-könnyű 20 colos garnitúrájára cserélte és 275/30, illetve 295/30 méretű abroncsokat húzott rá. A megfelelő mélységről és stabilitásról professzionális Hennessey / KW Variant 3 felfüggesztés gondoskodik. A fékrendszer is fejlődött, elöl immár 38 centiméteres Brembo tárcsák szolgálnak.

A Hennessey HPE800 csomagja a kézi és automata váltóval szerelt kupé és kabrió Mustanghoz egyaránt elérhető, de nem olcsó. A kész autó ára 99 500 dollár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/