/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bedurvult a SEAT Leon Cupra

2016. augusztus 30. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A nyári szezont a JE Design SEAT Leon tuningprogramja ékkövével, a Cupra 290 ST Widebody-val zárja. A sportkombi alacsonyabb és szélesebb lett, kapott négy csőben végződő sportkipufogó-rendszert és vaskos felniket, így igen drámaian fest. Turbómotorját is megedzették.

A JE Design a spanyol márka autóinak első számú nemesítője, komplett átalakító programot egyedül ő kínál a SEAT típusaihoz. A Leonhoz már korábban tervezett szélesítő karosszériakészletet, amely most érkezett el a csúcspontjához. A három-, az ötajtós és a kombi modellre egyaránt felszerelhető készlet egy új háromrészes első lökhárítót, kiterjesztett kerékjárati íveket, széles küszöbspoilereket és hátsó szoknyát tartalmaz, ami sokkal komolyabbá varázsolja a kocsi megjelenését.

A kupás versenyautók által inspirált készlet 4879 euróba kerül, ám az egyes alkotóelemeket külön-külön is meg lehet vásárolni. A hátsó diffúzor például 809 euróba kerül, és mind a gyári, mind a JE Design sportkipufogó-rendszeréhez passzol. Opcióként az elem FIA-homológ LED-es esőlámpával is kiegészíthető (249 euró). A rozsdamentes acélból készült sportrendszer csappantyús és együttműködik a gyárilag telepített menetmódokkal. Normal és Sport módban zárva tart a szelep, Cupra móduszban azonban kinyit és szabad áramlást enged a gázoknak, ami erőteljes hangzásban nyilvánul meg.

A 2499 euróba kerülő rendszer 80 mm-es dupla vagy 160 x 90 mm-es ovális szimpla végekkel kérhető. Emellett egy áramlásában optimalizált, 76 mm-es leömlőcső is beszerezhető a rendszerhez, 1178 euróért. Chiptuninggal a 2 literes turbómotor teljesítményét is megemelik, 290 helyett 350 lóerővel lehet gazdálkodni, a maximális nyomaték pedig 440 Nm-re gyarapodik. Ez fürgébb gyorsulásban és magasabb végsebességben mutatkozik meg, utóbbi 280 km/órára nő.

A kiszélesített kerékjáratokat speciális Y-küllős felnikkel töltötték ki, amelyek igazán nagyvonalú méretezést kaptak. A felnik körben 9,5 x 19 méretűek, amelyekre 255/30 méretű abroncsokat húztak. A szükséges ültetést sportrugókkal (191 euró) vagy húzó és nyomófokozatában is állítható professzionális KW DDC Plug & Play sportfutóművel lehet kivitelezni (2299 euró).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/