/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Brabus Merci a jó időre

2017. március 02. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Brabus kezelésbe vette a Mercedes C-osztály legerősebb kabrió változatát és az egyik leggyorsabb nyitható tetjű kocsit faragta belőle. A Brabus 650 Cabrio akár 320 km/órás sebességgel is hasíthatja a levegőt. A Genfi Autószalonon áll reflektorfénybe.

A Brabus ezúttal a legkomolyabb C-osztályos Mercedest, a 63 S-t szemelte ki magának és megalkotta belőle a Föld egyik leggyorsabb kabrióját. A 4 literes biturbó V8-ast addig masszírozta, amíg az 140 lóerővel potensebb nem lett. A gyáriak helyére két speciális turbófeltöltőt épített be, nagyobb kompresszor egységekkel és megerősített csapágyakkal.

Ezután egyedi vezérlést telepített a motorra, amely saját térkép szerint szabályozza a töltőnyomást, a befecskendezést és a gyújtást. Ez 650 lóerőt (5800 ford./percnél) és 820 Nm nyomatékot (1750-4500 ford./percnél) eredményezett, amelyek 140 lóerővel és 120 Nm-rel haladják meg a gyári értékeket.

A menetteljesítmények természetesen jelentős mértékben javultak, a 650 Cabrio 3,7 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 320 km/órát. Mindehhez pedig a csappantyús sportkipufogó-rendszer adja a méltó zenei aláfestést.

A tervezők ezután bevonultak a szélcsatornába és testre szabott aerodinamikai kiegészítőket fejlesztettek ki a kétajtós kupé és kabrió modellhez. Új a karbon légterelőkben bővelkedő első lökhárító, újak a küszöbidomok, valamint a hátsó diffúzoros lökhárító. Utóbbi szénszálas elem szépen közrefogja a kipufogóvégeket is.

A kocsira emellett Monoblock R fantázianevű kovácsolt könnyűfém kerekeket is felcsavaroztak. Az elöl 9, hátul 10,5 hüvelyk széles görgőkre 255/30, illetve 285/30 méretű sportabroncsokat feszítettek. Az adaptív lengéscsillapítókkal dolgozó futóműhöz pedig speciális ültetőrugókat társítottak, amelyek 20-40 mm-rel engedik lejjebb a kocsit.

Az utasteret nemes fekete bőr uralja, amit azúrkék részletekkel dobtak fel az üléseken, a kormánykeréken és ajtóbelsőkön. Emellett exkluzív karbon dekorációk, alumínium pedálok és ajtógombok, valamint 340 km/óráig skálázott kilométeróra emelik a nívót.

A Brabus 650 Cabrio komplett járműként is megvásárolható a cég bottropi főhadiszállásán, de “hozott anyagból” is szívesen dolgoznak a mesterek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/