/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez a kis Smart több mint 16 millióba kerül

2017. március 05. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Csinos munkát adott ki a legújabb Smart Fortwo modellekhez a Brabus. A csöppségek 18 collos felniken gurulnak, s 125 lóerősre hizlalták a bennük dolgozó 0.9 literes háromhengeres aggregátokat. A probléma csak az árcédulával van…

Hiába dolgozta át a Brabus műhelye teljesen, egyszerűen nehéz felfogni, hogy a cég által átalakított Smart kupé és kabrió modellek miért kerülnek 15,5, illetve 16,3 millió forintnak megfelelő euróba.

Pedig az Ultimate 125 csomaggal okosított Fortwo kupé 49 980 euróba, a kabrió pedig 52 800 euróba kerül Németországban. Ezért cserébe egy korlátozott (125 darabos) példányszámban elérhető, 125 lovas háromhengeres turbómotorral ellátott méregzsákot kap a megrendelő ragyogó babakék színben pompázva szélesített optikai csomaggal, 18 collos alufelnikkel elől 205/35, hátul 235/30-as gumikkal szerelve.

A megnövelt teljesítménynek köszönhetően 9,9 helyett 9,2 másodperc alatt gyorsul százra az apróság, míg végsebessége eléri a 175 km/órát.

A belső megkapta az összes gyárilag elérhető extrát, ezen felül pedig teljes bőrözés került a kabin minden felületére a műszerfaltól az üléseken át egészen az ajtókárpitig. A fém pedálok és lábtartó már csak hab a tortán, ahogy a kék szegéjű szőnyegek is.

A projekt egyetlen problémája a durván magas vételár, hisz ennyiért Németországban már az új Porsche 718 Cayman alapmodell is megvásárolható, persze magasabb fenntartási és szervizköltségekkel, s talán kevésbé korlátozott darabszámban. A kis méregzsákot első ízben a jövő héten kezdődő Genfi Autószalonon mutatja meg a cég, ahol mi is jelen leszünk, így remélhetőleg megtapasztaljuk, miért fogott ilyen vastagon a Brabus tolla az árszabáskor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/