/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hány lóerő lakik vajon ebben a Ford Focusban?

2018. február 03. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy amerikai elsőgenerációs Focus tulaja úgy döntött, igazi sleeper autót csinál kedvencéből egy 5.3 literes V8-as Chevrolet motor és egy hatalmas turbó felhasználásával. Az alig egy tonnás járgányról első ránézésre nehéz megmondani, mennyi ló tombol benne.

2004-ben ez a ZX3-as Ford Focus még 130 lóerőt tudott, köszönhetően 2.0 literes szívó benzinmotorjának, ami egész kellemes menettulajdonságokkal ruházta fel az alig több mint 1000 kilogrammos négykerekűt.

Amerikai tulajdonosa az idő múlásával azonban egyre inkább úgy érezte, sokkal több van a kocsiszekrényben, mint amit a gyáriak megálmodtak neki, így szerzett bele egy LSx 5.3 literes V8-as Chevy motort, amit kisebb csoda folytán sikerült beműtenie az apró motortérbe. Mivel ezt még mindig nem érezte méltónak, egy 76 mm-es turbófeltöltőt is szerzett a konstrukció kiteljesedése érdekében, amely végül 700 lóerős teljesítményt eredményezett.

Mindezt sikerült úgy megvalósítania, hogy kívülről csak néhány apró részlet árulkodik a hihetetlen erőről, amely sokakat képes megszégyeníteni. Mivel a 700 paripa egyszerűen feleslegesen sok lett volna az első tengelyre, így egy TH400-as automataváltó, egy kardántengely és egy önzáró differenciálmű segítségével a hátsó kerekeket nyúzza az erőmű. Ami még bámulatosabb, hogy a felesleges alkatrészek eltávolítása után még mindig csupán 1043 kilót nyom a mérlegen (vezető nélkül), ez pedig hihetetlen teljesítmény/tömeg arányt eredményez.

Az egyedi Ford mára eladósorba került, akit pedig érdekel, az a Street Car Market oldalán megtalálhatja 14 ezer dollárért (3,5 millió forintért), tehát a beleölt időhöz és pénzhez képest elég baráti áron tehet szert valaki egy átlagos kinézetű sportautóra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/