/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális G-osztályt épített a Mansory

2016. december 22. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mansory imádja a Mercedes G-osztályt, időről időre előhozakodik egy extrém példánnyal. Most egy szélesítő karosszériakészletet mutatott be a modellhez, s megalkotta saját szélsőséges verzióját. A tesztautón rengeteg a karbon, 23-as kerekeken áll és 840 lóerő feszíti.

A Mansory mesteri módon bánik a szénszálas műanyaggal, gyakorlatilag mindegyik autóját egyedileg kiformált, könnyű és merev karosszériaelemekkel látja el. A G-osztályra egy karbon komponensekből álló widebody készletet tett fel, ami 40 mm-rel szélesíti ki a karosszériát. Nem sok, mégis rendkívül hatásos. Nem vette félvállról a feladatot, új kerékjárati íveket, új első és hátsó lökhárítót, továbbá extra oldalsó díszléceket csavarozott fel. A készlet ára nettó 18 900 euró, ám ha a kedves megrendelő tovább szabatná autóját, kérhet karbon motorháztetőt, tetőpanelt és légterelő szárnyat, szénszálas kilincseket és fényszóróbetéteket is.

Szintén a vásárló kívánsága szerint, a terepjáró kaphat 21, 22 vagy 23 hüvelykes kerékszettet, akár 305/35-ös abroncsokkal. A sárga tesztautón feketére fényezett, exkluzív M8 duplaküllős kerekek virítanak, mindig vízszintesen álló felnikupakokkal.

Mindezek mellett a szakemberek alaposan átgyúrták az 5,5 literes biturbó nyolchengeres AMG erőforrást. Valódi versenyalkatrészekkel helyettesítették a gyáriakat, kicserélték a dugattyúkat, a hajtókarokat, a gyűrűket, a főtengelyt, a hengerfejet és még számos egyéb alkatrészt. A motor a leömlőtől kapott egy új kipufogórendszert is, ami boszorkányos hangon tolmácsolja a V8-as indulatait. Az 544 széria lóerőből 840 lett, a maximális forgatónyomaték pedig 1150 Nm-re nőtt. Arról, hogy a teljesítményugrás miként hatott a G-osztály menettulajdonságaira, sajnos nincsenek információink.

Kívánságra a Mansory emberei a belső teret is teljesen átöltöztetik. Saját kárpitos műhelyükben a legjobb minőségű hasított bőrrel dolgoznak, s az utolsó négyzetcentiméternyi felületet is bevonják vele, ha úgy szólt a megrendelés.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/