/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Luxustárgyalót faragtak a Mercedes Sprinterből

2014. augusztus 29. 18:25   |   Autoblog
címkék:  

A Brabust többek között elismerés illeti azért, mert a kétajtós smarttól kezdve a hatkerék-meghajtású G63 AMG-ig bezárólag az összes Mercedes modellhez kínál átalakító programot. De a személyszállító kisbuszokról sem feledkezett meg, sőt az egyik legnagyobb durranását éppen egy Sprinter jelenti. A hatalmas utasterű járműből guruló üzleti klubot varázsolt.

A Brabusnak már három évtizedes tapasztalata van abban, hogyan építsen be stílusosan innovatív és funkcionális multimédiás rendszereket sorozatgyártású autókba. Legfrissebb kreációja, a Moszkvai Autószalonon bemutatott Brabus Business Lounge újfent igazolja e téren szerzett kiemelkedő tudását.

A magastetős, hosszú tengelytávú fekete Sprinter busz átesett némi külső csinosításon, új első lökhárítót és 18 colos felnigarnitúrát kapott, de igazából a belső terével nyűgözi le az embert. A fedélzet luxustárgyalóvá alakult át, ahol négy egymással szembe fordított és akár el is fektethető bőrfotel kapott helyet. A maximális kényelmet nyújtó ülő/fekvőalkalmatosságok elektromosan állíthatók, memóriásak, továbbá fűtés, szellőzés és masszázs funkcióval is ellátták őket. Mögöttük még két ülés kapott helyet, amelyek, ha nagyobb csomagtérre van szükség, ki is emelhetőek.

A Sprinter Business Lounge műszaki platformtól függetlenül integrálja az utasok kommunikációs eszközeit a jármű médiaközpontjába. Nincsenek gombok és kapcsolók, „parancsokat” az ülésekhez illesztett 12 centiméter átmérőjű érintőképernyőkön keresztül lehet adni. A rendszer lelke a Brabus médiaközpont, amelyet a Ruhr West egyetemmel közösen fejlesztettek ki. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú, tetszőleges operációs rendszert használó eszköz csatlakozhasson a jármű hálózatához. A rendszert egy PC futtatja, amelyet elrejtettek az autóban.

Mindegy, hogy az utas Apple iPad-et, androidos okostelefont vagy Windows-t futtató notebookot használ, a médiaközpont integrálja az eszközt és lehetővé teszi a nyugodt munkát vagy éppen a szórakozást. Elég az érintőpanelen kiválasztani a megfelelő operációs rendszert és az eszköz azonnal vezeték nélkül kapcsolódik a fedélzeti hálózathoz. Onnantól kezdve a teljes feltöltött tartalom elérhetővé válik a beépített számítógépen és az ülésekhez mellékelt vezeték nélkül billentyűzet és egér segítségével böngészhető. A tartalom a válaszfalba épített 106 centiméteres full HD LCD képernyőn jelenik meg. A hátrafelé néző üléseken helyet foglalók egy 25 centiméteres monitoron követhetik az eseményeket.

Az utasoknak nagysebességű LTE mobilinternet áll rendelkezésre, ezen kívül hozzáférnek a beépített számítógép merevlemezén tárolt filmekhez, zenékhez és fotókhoz. Emellett rendelkezésre áll Blu-ray lejátszó és Playstation 4 játékkonzol, de HDTV is nézhető DVB-T vagy Apple TV szolgáltatáson keresztül. Kívánságra a külső kamerarendszer képe vagy az okostelefon multimédiás tartalma is megtekinthető a nagy LCD képernyőn. A hangképzésért egy 1200 wattos dolby surround high-end audiorendszer felel.

A buszban minden felületet nemes bőr és Alcantara borít, a padló pedig valódi fából készült. A teljes kényelem érdekében a szakemberek egy speciális, észrevétlenül működő Eberspächer klímaberendezést is beépítettek, amely 10 kW-os fűtő és 13 kW-os hűtőteljesítménnyel bír. A kellő intimitást sötétre fóliázott ablakok és nyolc motorosan mozgatható függöny biztosítja. Beszereltek három, többfunkciós motoros asztalt, hűtőgépet és kávéautomatát is, az utasoknak emellett hat darab szabályozható fényű olvasólámpa, nyolc USB port és három darab 220 voltos csatlakozó áll rendelkezésére.

A Brabus Business Lounge leglátványosabb kiegészítője mégis a mennyezetbe épített, csillagos égboltot modellező 1,8 x 0,9 méteres LED kijelző. A 2700 darab színes dióda alkotta képernyő 12-féle animáció vetítésére alkalmas az azurkék bárányfelhős égbolttól kezdve az éjszakai égbolton át a tűzijátékig.

A Mercedes Sprinteren alapuló Brabus Business Lounge megrendelésre készül és számos konfigurációban érhető el, négy vagy hat üléses kivitelben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/