/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megduplázták a Lamborghini Aventador SV erejét

2017. december 24. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sleeper autónak aligha hívhatjuk az olaszok 750 lóerős Aventador SV Roadster modelljét, de külsőre semmi sem utal arra, hogy két darab turbó segítségével megkétszerezték az alábbi példány teljesítményét.

Aligha lehet panasz a 6.5 literes szívó V12-es benzinmotorral megáldott 750 lóerőt és 690 Nm-t produkáló Lamborghini Aventador SV menettulajdonságaira, ám a maximalisták világában mindig lehet még egy fokkal jobb.

Ezen a vonalon elindulva fordult az Underground Racing csapatához egy fehér SV Roadster tulajdonos, hogy rögtön két turbóval vadítsák tovább a dühös bikát. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy csupán ennyi nem lett volna elég a kívánt eredméyn eléréséhez, így új, kovácsolt hajtókarok és dugattyúk, lendkerék, differenciálmű és erősített kuplung is került a frissített Aventadorba.

Ezeknek köszönhetően gond nélkül adja át mind a négy kerékre a duplakuplungos hétfokozatú automataváltó a versenyüzemanyagon jelentkező 1500 lóerő feletti teljesítményt, míg sima benzinnel hajtva is 1250 paripáról beszélhetünk, amely még mindig 500 lóerős növekedés a gyári állapothoz képest.

Arról sajnos nem tudni, hogy ez mennyiben javított a 350 km/órás végsebességen, illetve a Roadsternél 2,9 másodpercre rúgó százas sprintidőn, ám biztos, hogy nem rossz irányba mozdultak az értékek. A kérdés csak az elkészült munka tartóssága, de akinek van pénze ilyen fejlesztésekre, annak a fenntartás sem jelenthet gondot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/