/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Novitec Maserati Levante

2017. május 16. 20:29   |   Autoblog
címkék:  

A Novitec bemutatta a Maserati Levante SUV kiszélesített, leültetett és megizmosított változatát. A csúcsverzió 494 lóerős és 272 km/órás sebességet képes elérni, tehát az egyik leggyorsabb szabadidőautó a piacon.

A Novitec szakemberei évek óta állítanak kerékre látványos, kiszélesített olasz sportautókat, amelyekkel igen nagy feltűnést keltenek. Tudományukat most a Maserati sportos szabadidőautójára, a Levantéra is kiterjesztették. Az Esteso fantázianevű widebody csomag alaposan átváltoztatja a Levantét, a 2,09 méter széles gép szinte vonzza a tekinteteket.

A nyolcdarabos készlet széles kerékjárati ívekből és közdarabokból áll, amelyek összekapcsolják az egyes elemeket a gyári lökhárítókkal és küszöbidomokkal. Miattuk a Levante elöl 10, hátul 12 centiméterrel szélesebb gyári önmagánál. Azért a lökhárítókat is átszabták; az első kapott egy kétrészes toldatot, a hátsó pedig egy diffúzorszerű szoknyával gazdagodott, ami a tetőspoilerrel egyetemben növeli a tapadást. Kiegészítésként karbon motorháztető légbeömlő is elérhető.

Egy ilyen átalakítás természetesen nem érvényesülne megfelelő kerékgarnitúra és ültetés nélkül. A Novitec királyi méretű, elöl 10 x 22, hátul 12 x 22 hüvelykes egyedi megjelenésű felnikkel látta el a Maseratit, amelyekre 295/30 és 335/25 méretezésű gumihengereket húzott. A sztenderd légrugózásra szabott ültetőmodul 25 mm-rel ereszti lejjebb a karosszériát, elképesztően ütős kiállást adva az SUV-nak.

A díjbirkózóhoz méltó megjelenés pedig nem indokolatlan, a Maserati ugyanis jó néhány lóerővel gazdagodott. Plug-and-play tuningmodul segítségével a 275 lóerős 3 literes V6-os dízel 322 lóerős lett, maximális nyomatéka pedig 680 Nm-re gyarapodott. Így 6,2 másodperc alatt futja a nulla-százat. Az olasz piacon kapható, 250 lovas modellből 301 lóerőt és ugyancsak 680 Nm nyomatékot hoznak ki. A Novitec beavatkozása után a biturbó hathengeres benzinmotorral hajtott Levante S is megtáltosodik, 494 lóerőt (+64 LE) és 660 Nm-t (+80 Nm) ad le, utóbbit 1700 és 4900-as fordulatszám között. A százas sprint már csupán 4,8 másodpercet vesz igénybe, a csúcssebesség pedig 272 km/óra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/