/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tuning Tesla a Saleentől

2014. augusztus 21. 20:20   |   Autoblog
címkék:  

A Mustangok nagy doktora és az S7 szupersportkocsi kifejlesztője, a Saleen egy tisztán elektromos hajtású Tesla limuzint választott legfrissebb projektjének. A Saleen Foursixteen végre nem csak külsejét tekintve tér el a szériaváltozattól, hanem hajtásláncát tekintve is, gyorsabb gyári önmagánál.

A Saleen Foursixteen először is megkapta a kötelező aerodinamikai módosításokat, amelyek ebben az esetben új első és hátsó kötényben, karbon diffúzorban és csomagtér élspoilerben merülnek ki. Egyes darabok, például az első lökhárító nem túl esztétikusak, azonban a menettulajdonságokra gyakorolt pozitív hatásukat nem lehet kétségbe vonni. Jelentősen növelik a tapadást.

A felfüggesztést úgy alakították ki, hogy az ne rontsa a menetkomfortot, viszont javítsa a stabilitást és a kanyarvételi képességeket. Adaptív, belülről állítható kivitelben is megrendelhető. A Saleen mérnökei emellett a menetstabilizáló rendszer szoftverének módosításával is nagy eredményt értek el; az autó jóval agilisabb a kanyarokban. Mindemellett az első fékeket és a felniket is lecserélték, amivel súlyt takarítottak meg és lerövidítették a féktávot. Elöl 35,5 centiméteres tárcsák teljesítenek szolgálatot, ám kívánságra karbon kerámia fékek is rendelhetők. A Saleen kovácsolt kerekei 21 vagy 22 colos méretben csavarozhatók fel az autóra.

A Foursixteen-ben ugyanaz a hajtáslánc dolgozik, mint a normál Tesla Model S-ben, azonban a szakemberek megváltoztatták a végáttételt a jobb gyorsulás érdekében (11.39:1 9.73:1 helyett). Beépítettek egy speciális Maxgrip differenciálművet is, amely maximalizálja a kerekek tapadását. Jobb a gázreakció és fürgébb a gyorsulás. De figyelmet fordítottak az elektromos hajtáslánc hatékonyabb hűtésére is.

Az utastér sem kerülte el a beavatkozást, amely ízléses, pazar, gyönyörűen kivitelezett fekete-fehér bőrkárpitba bújt. A fekete bőr részeket perforált fehér szakaszok és Alcantara betétek egészítik ki, az összkép rendkívül elegáns, némi sportos beütéssel. A Foursixteen új középső konzolt is kapott, amely tökéletesen illeszkedik a belső dizájnhoz és plusz tárolórekeszeket, illetve egy pohártartót foglal magában. Ezen kívül kagylósították az első és a hátsó üléseket, továbbá egyedi ajtópaneleket faragtak az autóba.

A Saleen Foursixteen alapára 152 ezer dollár, ám egyes államokban olcsóbb lehet 7500-15 000 dollárral. Egy kaliforniai lakosnak például csak 142 ezer dollárt kellene fizetni az autóért. Minden példányra 4 éves vagy 50 ezer mérföldes teljes körű garancia is vonatkozik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/