/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Fülöp-szigeteken minden autót bezúznak, ami csempészett – videó

2018. február 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A szigetország kormánya nem viccel, lehet bármilyen autója az embernek, ha kiderül, hogy nem fizette meg utána a forgalomba helyezéshez szükséges adókat, egyszerűen megsemmisítik azt. Szomorú felvételek következnek.

A fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte elkezdte bezúzatni az országba illegálisan került, majd elkobzott autókat – értéküktől és állapotuktól függetlenül – hogy ezzel is példát statuáljon a tévútra térő lakosság előtt.

Bejelentése óta eddig 1,2 millió dollár (300 millió forint) értékű kocsit semmisített meg, melyeket a vámhivatal gyűjtött össze, miután nem tisztázott módon kerültek az országba. 20-at a Manila kikötőben, további 10 példányt pedig Davao és Cebu kikötőiben semmisítettek meg. A Reuters értesülései szerint egyik-másik modell értéke elérte a 115 ezer dollárt (28,8 millió forintot), mégis néhány perc alatt hasznavehetetlen szemétkupac lett ezekből is.

Tavaly egyébként összesen 2,93 millió dollárnyi (jelen árfolyamon 732 millió forintnyi) csempészett autót foglaltak le a vámhivatal emberei, és olyan ritkaságok is szerepeltek köztük, mint a Chevrolet Corvette Stingray, de természetesen sok Audi, BMW, Lexus és Jaguar modell is a markolók és egyéb romboló gépek áldozata lett, persze a magas adók miatt sokan igyekeznek különböző módokon csalni, így aligha várható, hogy hamarosan vége lesz ennek a huzavonának.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/