/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A leggyorsabb kis Merci kihívja a leggyorsabb kis Audit – videó

2016. június 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Evo magazin egymásnak eresztette a szinte azonos műszaki paraméterekkel rendelkező német hot hatcheket, hogy megtudjuk, az ígért számokból mi igaz. Vajon mire megy a Mercedes A45 AMG az Audi RS3-mal szemben?

Világszerte egyre nagyobb az érdeklődés a hot hatch-ek iránt, mert olyan menetteljesítményre képesek, mint néhány éve a legdurvább sportautók, azonban megfizethető áron és barátságosabb fenntartási költségekkel.

A piacon jelenleg kapható legdurvább kisautók között találhatjuk a kecskeméti gyökerekkel rendelkező Mercedes A45 AMG modelljét, valamint a győri szívvel dolgozó Audi RS3-at, melyek nagyjából egy áron vásárolhatók meg, közel azonos teljesítménnyel, összkerékhajtással, fejlett duplakuplungos váltóval és hasonló tömeggel is.

Így aztán a katalógusadatok között szétnézve hirtelen azt se tudja az ember, épp melyik ördögfióka specifikációit olvassa, ráadásul a száraz adatok sokszor semmit sem jelentenek önmagukban. Ezért gondolta az Evo magazin, hogy legalább a gyorsulás terén összeereszti a két németet, hogy kiderüljön, melyik a 800 méteres sprint királya.

A Mercedesben egy 2.0 literes négyhengeres aggregát dolgozik nem kevesebb, mint 380 lóerővel, ami mellé 475 Nm forgatónyomaték társul, amely értékek 1480 kilogrammra oszlanak el. A százas sprint 4,2 másodperc, a végsebesség pedig 250 km/órában korlátozott.

Az Audi ezzel szemben egy 2.5 literes öthengeresből állít elő 367 paripát és 465 Nm-t. Ez ugyan hajszállal kevesebb a csillagmárkás rivális értékeinél, de a nagyobb lökettérfogat miatt alulról jobban húz az RS3. Az 1520 kilós kasztni 4,3 másodperc alatt éri el a százat, végsebessége pedig szintén elektronikusan korlátozott 250 km/órában.

Hogy végül ki nyer, az alábbi videóból kiderül:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/