/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A sivatagban nyúzzák a Rolls-Royce terepjáróját – videó

2018. április 22. 18:23   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy luxusautó is lehet extrém strapabírásáról híres, márpedig a Rolls-Royce szeretne biztosra menni, amikor bemutatja első terepjáróját, a Cullinant, így a Dubai környéki sivatag homokdűnéihez vitte ki tesztelgeti az egyik előszériás példányt.

A prémiumgyártók terepjáróira gyakran a divatterepes és a hasznavehetetlen jelzőket aggatják, ami úgy tűnik, zavarta a Rolls-Royce mérnökeit, akik szeretnék lerombolni ezeket a sztereotípiákat a cég első SUV-jával.

Épp ezért a Cullinan névre hallgató luxusterepest úgy igyekeznek megalkotni, hogy ne csak a városban és az autópályán érezze magát otthon, hanem az aszfaltot elhagyva se essen csorba nevén.

A potenciális off-roadert legutóbb Dubai környékén, a sivatagban videózta le a National Geographic stábja, amint a homoktengerben játszadozik a forró égövi tesztpilótával, Mashal Shaiennel.

A modellt egyébként még év végéig tervezik bemutatni a britek, ám addig is elviszik az Északi-sark környékére, valamint az Egyesült Államokba is, hogy átessen némi finomhangoláson. Mire a kereskedésekbe érkezik, már olyan ,jól bejáratott ellenfeleket kell legyőznie, mint a Bentley Bentayga, a Maserati Levante vagy épp akár a Lamborghini Urus.

Motorházteteje alatt az egyik utolsó V12-es aggregát fog dolgozni, hisz a Mercedes például már bejelentette, hogy hamarosan teljesen leáll a hatalmas erőforrások készítésével az emissziós normák folyamatos szigorítása miatt. A 6.75 literes duplaturbós szív 571 lóerőt és 900 Nm nyomatékot állít elő a legújabb Phantomban, tehát valószínűleg erre lesz képes a Cullinan orrában is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/