/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ legszorosabb gyorsulási versenye – videó

2016. május 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Összeeresztették a BMW és a Mercedes legsportosabb kompaktjait egy sima gyorsulási verseny erejéig. Az egyik könnyebb, a másik összkerekes, így a kimenetelt nehéz megjósolni. Végül még a célfotón sem volt egyérteltmű, ki győzött.

A két német prémiummárka már évtizedek óta csatázik egymással a versenypályán és azon kívül is. Legkisebb modelljeik sportos megvalósulásában sincs ez másként. Vajon a BMW M2 vagy a Mercedes-AMG A45 a jobb autó?

Nos, az alábbi videóból ez nem, csak az fog kiderülni, melyik a jobb sprinter 400 méteren. A Mercedesnek segítségére van a 2.0 literes turbómotorból kicsikart 380 lóerő (280 kW) és a 2250-es fordulaton ébredő 475 Nm, illetve az összkerékhajtás – ami a legnagyobb fegyvertény egy állórajtos verseny kezdetén.

A BMW-t ezzel szemben egy 3.0 literes sorhatos aggregát látja el 370 paripával (272 kW) és 465 Nm-rel, amely ugyan alacsonyabb riválisánál, azonban már 1400-as fordulattól rendelkezésre áll, ráadásul 1520 kilogrammos tömegével 35 kilóval könnyebb az A45-nél. A hátrányt azonban a csupán hátsó-kerékhajtás jelenti, így az elrugaszkodásnál szinte nem is kérdés, melyikük nyer. De vajon behozza-e a lemaradást a bajor sportoló? Annyit elárulhatunk, hogy a végeredmény elképesztően szoros lett…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/