Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Atomjaira hullott a 900 lovas Dodge Hellcat kardántengelye – videó

2016. január 25. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez történik, amikor az ember nem egyenletesen tuningolja autóját. Valami mindig meg fogja adni magát, és általában akkor, amikor a legnagyobb igénybevételnek tesszük ki. Az alábbi Dodge például kardántengelyét aprította fel maga alatt egy gyorsulási versenyen.

Hiába nevezik sokan a modernkori izomautók királyának, a Dodge Challenger SRT Hellcat bizonyos alkatrészei sem szeretik, ha elkezdik izmosítani a 6.2 literes feltöltős V8-ast, ami gyárilag is 882 Nm-t szállít a hátsó kerekek felé.

Itt van például a gyorsulási versenyek sztárja, egy 900 lóerős Hellcat példány, amely már a McLaren P1-es csúcshibrid 9,7 másodperces negyedmérföldes idejét hozza. Legutóbb azonban akadt egy kis gond a rajtot követően, ugyanis a fehér izomkolosszus kardántengelye nem bírta a hatalmas teljesítményt, és gyakorlatilag szétrobbant alatta. A vicc, hogy ez már egy utángyártott, szénszálas rúd volt, amit elvileg nagyobb igénybevételre terveztek, de ha egyszer a karbon megadja magát, akkor milliónyi apró darabra esik szét, ahogy azt az alábbi eset mutatja.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!