/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Audi R8 V10 Plus vagy McLaren 570? – videó

2017. december 13. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy többször, többféleképp megismételt gyorsulási versenyen méri össze tudását a négykarikások erősebbik kupéja a britek belépő szintű sportkocsijával, hogy megtudjuk, melyikük a jobb sprinter. Annyit elárulunk, szoros meccs lesz.

610 lóerő és 560 Nm birtokában az Audi R8 V10 Plus igazi nagyágyú a sportautók között is. 5.2 literes szívó benzinmotorja és összkerékhajtása lévén nincs turbólyuk vagy kipörgő kerekek, így úgy képes elrajtolni szinte bármilyen felületről, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Cserébe viszont nem egy könnyű darab. Itt jön a képbe a nagy rivális McLaren 570S, melyben „csupán” egy 2.8 literes turbós aggregát dolgozik, ám 570 lóerő mellett 600 Nm-t képes kifacsarni a V8-as erőműből, miközben jóval könnyebb négykarikás riválisánál. Bár a százas sprintidő azonos (3,2 másodperc), sőt, végsebességük is közel megegyezik (McLaren 328, Audi 330 km/óra), érdemes megnézni, melyik modell hol kezd el élni igazán.

S mivel egyetlen mérés nem lenne igazságos, többször is próbára teszik a két négykerekűt – nem cska álló helyzetből, hanem repülő rajttal is. Míg az egyik jól lő ki, a másik hamar összeszedi magát, de hogy melyikük a jobb, az a következő videón derül ki:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/