/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az amerikaiak legerősebb autói az új BMW M5 ellen – videó

2018. április 01. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Három különböző karakterű autó, együtt pedig több mint kétezer lóerősek, de vajon a Dodge Challenger Hellcat 707 lóereje hátsókerékhajtással, az ugyanilyen erős, de sokkal nehezebb, összkerekes Jeep Grand Cherokee, vagy a 600 lóerős BMW M5 a jobb sprinter?

Ha a papírformát nézzük, a 6.2 literes V8-as turbómotorral megáldott Dodge Challenger Hellcat és Jeep Grand Cherokee a nyers erőre szavaznak, míg a 600 lóerős BMW M5 összkerékhajtással, riválisaihoz képest kisebb tömeggel igyekszik győzni.

Az amerikai riválisok 717 lóerő mellett 881 Nm csúcsnyomatékot képesek kipréselni magukból, ami a 3,5 másodperces százas sprintidőt jelent, amennyiben a körülmények megfelelők. Ám a hidegben a csak hátsó tengelyére támaszkodó Dodge elég esélytelen, a Jeep viszont ilyenkor is otthon érzi magát. 3.5 szekundumos százas gyorsulása mellett 289 km/órás végsebessége is említésre méltó, míg a negyedmérföldön (402 méteren) elért 11,6 másodperces időeredménye 187 km/órás célsebesség mellett bámulatos.

Persze a BMW új szuperszedánját sem kell félteni, ugyanis immáron nem csak a hátsó kerekeket használja kilövéskor, így 3,2 szekundumos sprint mellett akár 305 km/órás végsebességet is képes elérni (M Driver’s Package csomaggal). Mindezt egy 4.4 literes, 600 lóerős és 748 Nm-es duplaturbós V8-asból. Vajon helyre tudja-e állítani a fagyos körülmények között siralmasan katapultáló Hellcat megtépázott hírnevét a Jeep, vagy a BMW könnyen felülkerekedik rajtuk?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/