/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bugatti Veyron a McLaren P1 ellen – videó

2016. január 23. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kiállt egy gyorsulási versenyre az angolok szuperhibridje a kicsivel erősebb, de testesebb francia nehézbombázó ellen, hogy kiderüljön, mennyit fejlődött a technika 10 év alatt. A csata szorosra sikeredett…

Hiába múlt el tízéves, a Bugatti Veyron még mindig tökéletes mércét jelent a legtöbb sportautó-gyártónak. Ilyen a McLaren is, akik csak kétkedve fogadták el a négykerekűt a világ leggyorsabb sorozatgyártású autójának – hisz az előző rekorder éveken át az angolok által gyártott F1 volt.

Azóta a patinás brit márka is letett az asztalra több komoly modellt, melyek közül a legkiemelkedőbb alkotás a szuperhibrid P1 lett. A csak hátsó tengelyén hajtó autó titka a 3.8 literes duplaturbós V8-asa mellett egy önmagában 179 lóerőt produkáló villanymotor, így az összteljesítmény nem kevesebb, mint 916 paripa (673 kW) és 978 Nm csúcsnyomaték. Ennek eredményeképp álló helyzetből 2,8 másodperc alatt katapultál szára, 6,8 másodperc alatt kétszázra és 16,5 szekundum alatt már háromszázon áll a sebességmérő. A csúcssebesség 350 km/órában limitált.

Az 1888 kilogrammos Veyron ezzel szemben mind a négy kerekére engedi bődületes, 1001 lóerős és 1250 Nm-es teljesítményét, ami 2,5 másodperces százas, 7,8 másodperces kétszázas, illetve 16,7 szekundumos háromszázas sprintidőt eredményez 408 km/órás végsebesség mellett.

Tehát papíron a leheletnyivel gyengébb, de közel 500 kilóval könnyebb P1 kell, hogy győzzön. A félresikerült rajtolás kiszúrásának érdekében nem álló helyzetből indultak, de az eredményt nem lőjük le.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/