/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csak egy szívó V12-es képes ilyen hangokat kiadni – videó

2016. július 24. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Lamborghini Aventadort messzemenően gyönyörű hanggal áldotta meg a gyár, ám vannak, akik szerint a gyári kipufogórendszer nem hozza elő az autó igazán érces, vad énjét. A Capristo szelepvezérlésű kidörgője nekik hozza el a kánaánt.

Abban talán minden benzinvérű autóőrült egyetért, hogy a szívó motoroknak összehasonlíthatatlanul szebb hangjuk van a hasonló turbós egységekkel szemben, azonban a világ változik és a károsanyag-kibocsátási, fogyasztási és egyéb normáknak megfelelve egyre több gyártó adja be a derekát a feltöltők oltárán.

Az olaszok közül a Ferrarival ellentétben a Lamborghini még nem tart itt, úgyhogy egyelőre még biztosan V10-es és V12-es motorokkal lehet majd kapni a manufaktúra portékáit. Közülük is a nagyobb, 700 lóerős 6.5 literes aggregáttal szerelt Aventador jelenti az igazán nagy durranást, hisz 2,8 másodperces százas sprintideje mellé 350 km/órás végsebesség társul, ráadásul mindezt olyan hátborzongatóan gyönyörű zenei aláfestéssel, hogy a süketek is felkapják a fejüket rá.

Persze a maximalistáknak ez sem elég, és ilyenkor jön az, hogy az ember egy tuningcéghez fordul. A Capristo egy olyan kipufogórendszert talált ki a sportautóhoz, amely 34 extra lóerőt biztosít, miközben könnyebb a gyári csövezésnél, ám ami talán ennél is fontosabb, hogy egy távirányítóval vezérelhető szelep került bele, így gombnyomásra csendesíthető vagy épp állítható át üvöltő üzembe.

A rendszer nyitott állapotáról készült is egy kis válogatás. Figyelem, telefonos hangszórón nem jön át az élmény!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/