/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy autó, ami legyorsulja a Bugatti Veyront – videó

2017. január 16. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Még nincs vége a horvát fejlesztésű villanyhajtású szuperautó, a Rimac Concept One hódításainak. Egy újabb skalpot gyűjtött be a Bugatti Veyron személyében. Klasszikus robbanómotor-villanymotor összecsapást láthatunk.

Kétség nem férhet hozzá, a Bugatti Veyron minden idők egyik legfantasztikusabb sportautója, teljesítményével beírta magát az autós történelemkönyvekbe. A 2005-ben bemutatott Veyron, majd a 2010-ben színre lépett Super Sport leggyorsabb sorozatgyártású autóként mind bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A Veyron 407 km/órás végsebessége ma is tiszteletet parancsol, az SS változaté pedig egyenesen nem evilági (431 km/óra). 2,5 másodperc körüli nulla-százas gyorsulásuk is legendás.

Az immár közel 12 éves, 1001 lóerős Veyron az 1088 lóerős Rimac Concept One villanyautóval méri össze erejét. Ahogy minden esetben, a villanymotorok azonnali, jelen esetben 1600 Nm-es nyomatéka a rajtvonaltól előnyt biztosít a Rimacnak, ám a négyturbós 16-hengeres erőművet sem kell félteni. Látható, hogy az indulásnál összeszedett hátrányt a Bugatti lassan elkezdi ledolgozni, s a 400 méteres táv után már beérné a villanyhajtású gépet. Kíváncsiak lennénk, hogyan alakulna a végeredmény a Veyron Super Sport vagy az új Chironnal szemben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/