/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy tízhengeres Dodge Charger – videó

2016. augusztus 31. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

A Dodge Viper legendás V10-es erőműve számos egyedi építésű járműben találta már meg a helyét, ám valamiért a klasszikus Chargerben eddig még nem láttuk. Ráakadtunk erre a videóra, amin egy gyönyörű, 68-as Charger mutatkozik be a 8,3 literes V10-essel az orrában.

A Dodge Chargerek közül egyértelműen az 1968-ban gyártottak a legszebbek. A klasszikus vonalak, a rejtett fényszórók és a kör alakú hátsó lámpák minden autórajongó szívét megdobogtatják. Ezt a példányt ráadásul fantasztikus „Green With Envy” zöldre fényezték és retró stílusú felnikkel is ellátták.

Az izomautót 1968-ban számos különböző V8-as motorral kínálták, 5,2-től 7,2 liter lökettérfogatig. Ennek a példánynak a tulajdonosa azonban egy még nagyobb blokkra vágyott, így beszerzett egy 8,3 literes V10-est a második generációs Viper sportkocsiból. A nyomórudas erőmű módosítások nélkül is 510 lóerős és 725 Nm nyomatékú, ami új szintre emeli a Charger képességeit. A széria négyfokozatú váltóművet is kidobták, a Viper hatgangos Tremec kézi váltója érkezett a helyére. A fékrendszer is felújításon esett át, immár Wilwood rendszer lassítja az autót.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/