/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elnáspángolja a legkisebb McLaren a nagy japán riválisokat – videó

2017. január 14. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy klasszikus, egymérföldes, állórajtos gyorsulási versenyen figyelhetjük meg, hogy nem minden a százas sprintidő. A McLaren 540C hívja ki az új Nissan GT-R-t és a Honda NSX-et, hogy a gyenge kezdés után földbe tiporja őket.

Nem olcsó, de a drága autók között bőven megfizethető a McLaren belépő sportautója, az 540C.

A butított 3.8 literes V8-as biturbó egységgel szerelt brit kupé 540 lóerőt és ugyanennyi Nm csúcsnyomatékot szállít az aszfaltra egy hétfokozatú automataváltó segítségével a hátsó kerekeken keresztül. Ez első hallásra nem nagy dolog, mégis, mivel csupán 1313 kilogrammot kell megmozgatnia az erőforrásnak, a tökéletes aerodinamikával párosulva nagyobb tempónál sem vérez el a tudomány.

De vajon mire elég mindez a japánok csúcstechnikájával szemben, melynek rögtön két megtestesítője is akad V6-os duplaturbós aggregáttal? Az egyik a sokadik frissítést megélt Nissan GT-R immáron 570 lóerővel és 637 Nm-rel, a másik a szuperhibrid Honda NSX 581 lóerő és 645 Nm kíséretében, ráadásul mindkét modell összkerékhajtással rendelkezik. Ami viszont ellenük szól, az a több mint 400 kilogrammal nagyobb tömeg, márpedig 1600 méteren ennek is nagy jelentősége van.

Papíron nagyon szoros csata ígérkezik, s az Auto Express által összehozott videón sem alakul másként a helyzet, de érdemes figyelni, hogyan változnak a pozíciók a megtett út függvényében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/