/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez a Toyota a világ leggyorsabb terepjárója – videó

2017. május 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még a SEMA autóshow-n mutatta be 2000 lóerős Land Cruiserét a Toyota, amely olyannyira működőképesnek bizonyult, hogy 370 km/órás csúcssebességével ez lett a Föld leggyorsabb SUV-ja.

Egy dolog biztos, ha a japánok autót építenek, hogy komolyan veszik a projektet. Nem lett ez másként a Toyota Land Cruiserével sem, melynek egy példányát a SEMA show-ra alakította át a gyár tuningrészlege, hogy 5.7 literes V8-as motorja 2000 lóerő leadására legyen képes.

Ezt megspékelték egy extrém ültetéssel, spéci felnikkel és gumikkal, könnyítettek rajta, és máris elkészült a Föld leggyorsabb terepjárója. A Land Speed Cruiser névre keresztelt SUV ugyanis 370 km/órás csúcstempót ért el a Mojave Air and Space Port űrsiklókra és egyéb nagy repülőkre tervezett kifutópályáján a NASCAR szériában versenyző Carl Edwards-szal a fedélzeten. Csak megjegyzésül, mindössze a hely hiánya miatt kellett ekkora tempónál elvennie a pilóta lábát a gázról, vagyis ennél nagyobb tempóra is képes lenne a rekorder terepes. Az előző rekordot egyébként 339,5 km/órával tartották, így az eredmény több mint bámulatos.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/