/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezek napjaink leggyorsabb Porschéi – videó

Sosem gyártott lassú autókat, de nehéz lenne magunktól összeszedni, hogy melyik az öt legjobb sprintere a Porschének. A következő videón sorba rendezve láthatjuk a top5 stuttgarti gépet. Családi hibrid mellett hátsókerekes vérbeli sportkocsi is szerepel a listán.

Sportautó gyártó lévén a Porsche sosem ült a babérjain az évtizedek alatt, és sorra ontotta a gyorsabbnál gyorsabb négykerekűeket, így ha elgondolkodunk, melyik lehet az öt legjobb sprinter a stuttgarti márka kínálatában, nem biztos, hogy össze tudnánk szedni helyesen őket, arról nem beszélve, hogy a sorrendet már biztos nem találnánk el.

De nem is kell, ugyanis összerakták helyettünk! Ez az öt Porsche napjaink leggyorsabbja álló helyzetből 100 km/órára katapultálásban.

Amint látható, az ötödik egy öregebb modell, a Carrera GT lett. 5.7 literes szívó V10-es motorja, valamint hátsókerék-meghajtása még több mint tíz évvel gyártásának befejeztével is előkelő helyre repíti a modern autók mezőnyében 3,9 másodperces százas sprintjével.

Az őt legyőző 670 lóerős hibrid Panamera Turbo S E-Hybrid persze megannyi modern segédeszközzel 3,4 szekundum mellett egyértelművé tette, hogy az egyik leggyorsabb családi autóval van dolgunk a piacon. A dobogóra azonban ez is bőven kevés, ugyanis a legjobb stuttgarti sprinterek már 3 másodpercen belül teljesítették a megmérettetést, közülük a második helyezett ráadásul nem is profitál mind a négy kerék meghajtásából, a 911 GT2 RS ugyanis 700 lóerő ellenére csak hátul kapar, így is 2,8 másodperc alatt képes százra gyorsulni, amivel egy hajszállal ugyan, de megelőzi az utcai 911-ek királyát, a Turbo S-t. Napjaink legjobbja azonban továbbra is a – már öt éve bemutatott – szuperhibrid 918 Spyder, 2,6 szekundummal. Ez az autó nem kérdez, nem gondolkodik, csak brutálisan képes menni, épp ami a lényege is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/