/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezért veszélyes olykor nagyon az Autobahn – videó

2017. június 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német autópályarendszer fejlettségét mi sem mutatja jobban, minthogy temérdek szakaszán korlátozás nélkül taposhatjuk a gázpedált, ám az önfeledt száguldásnak olykor megvan a veszélye is, ha mások nem figyelnek. Ezt legutóbb majdnem egy Audi A6 vezetője bánta.

Hiába fejlődnek az autók, ha a vezetők reflexei és reakciói nem. Addig ugyanis a korlátozásmentes száguldás csak egy hiú ábránd a gyorsabb célba érésről, hisz ki szeretne a kórházban ébredni – vagy rosszabb esetben nem ébredni – mint későn hazaérni vagy esetleg pár percet csúszni a munkából?

Persze akadnak, akik a szórakozás kedvéért tapossák azt a bizonyos pedált, különben mi értelme egy 5-600 lóerős kiéhezett paripának, amit nem ül meg eléggé lovasa? Na ugye… Igazából magunk sem tudjuk, miért engedik oly sok – kétsávos – szakaszon a németek a felhőtlen száguldást, de aki alatt volt már kellően erős négykerekű, az biztosan nem ellenzi a dolgot. Azonban a kétsávos pályaszakaszon akadnak olyan előzések, ahol a 80-90 km/órával haladó kamiont támadja le egy 100-as tempót diktáló furgon, ekkor pedig egy pillanat alatt feltűnhet a visszapillantóban egy 240-nel békésen haladó autó, amelynek csak remélhetjük, hogy megfelelő a fékrendszere…

Ez történt egy Audi A6 vezetőjével is, amikor kipréselte a 3.0 literes dízelje hat hengerének maximális lökéseit és 242 km/órával kellett villogtatás közben satu fékeznie. Szerencsére a furgon végül nem jött ki elé, így egy figyelmeztető dudálással haladhatott tovább az Audis.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/