/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ford GT-vel Európa egyik legszebb útján – videó

2017. szeptember 29. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

Egy lenyűgöző mérnöki teljesítmény, amit majdnem 24 órán át beragyog a nyári napsütés – és ami egész évben készen áll arra, hogy megdobogtassa az autósok szívét. Norvégiában, az Éjféli Napfény országában nyújtózik végig a tengerparton a világ talán leglátványosabb útvonala, ami nyolc hídon keresztül köti össze Kårvåg és Vevang városát. Kell némi bátorság ahhoz, hogy itt autózzon az ember, mert ha rossz az idő, az út egyes szakaszait gyakorlatilag elnyeli a pára, és az ember ilyenkor úgy érzi: a semmibe tart.

“Az Atlanti út egy csoda, amit minden vérbeli autósnak érdemes egyszer megtapasztalnia. Olyan szépségeket rejt, ami csak a legkérgesebb lelkű embereket hagyja hidegen”, vélekedett a világszerte ismert autós újságíró, Steve Sutcliffe, aki az útifilm-sorozatban végigkalauzolja a nézőket a kontinensen, miközben az egyes helyszínek történelmi és kulturális érdekességeibe is bepillantást nyújt. „Ezen az úton fel kellett rúgnom az értékelési rendszerünket, és egyszerűen muszáj volt tízből 11 pontot adnom. Mégis mi mást tehettem volna egy olyan helyen, ahol autózás közben bálnákban gyönyörködhet az ember?”

A norvég utazás a hetedik epizód az Európa legszebb autóstúra-útvonalai című videosorozatban. A műsor készítői minden utat aszerint pontoznak, hogy mennyire izgalmas, mennyire könnyű megközelíteni, és hogy milyen vendéglátásra számíthat az utazó. Az Atlanti út 53 pontot kapott a maximális 60-ból. Az új epizódban a Ford Chip Ganassi versenyzője, a Le Mans-veterán Stefan Mücke tehetségét is megcsodálhatjuk, amikor új köridő-rekordot állít fel a Sarkköri Versenypályán a 656 lóerős Ford GT-vel, amelynek végsebessége 347 km/óra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/