/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyári Nissan GT-R a tuningolt BMW M5 ellen – videó

2015. január 18. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Két igazi nagyágyú repülőrajtos gyorsulási versenyét tekinthetjük meg az alábbi videón. Vajon mire megy az 550 lóerős GT-R a 600 paripa körül teljesítő M5 ellen, ha nem álló helyzetből kell indulniuk?

Nem véletlen, hogy a sportkocsik világában mindenki a Nissan GT-R-t tartja mércének, ugyanis 30 millió forintért egy olyan autót vásárolhat magának az ember, amivel aligha jelent gondot akár egy hasonló árú Porsche, Ferrari vagy Lamborghini megevése, a sufnituningos Suzukikról nem is beszélve.

De mi a helyzet akkor, ha a kihívó fél az új BMW M5, ami ráadásul kapott egy kisebb erőnövelést is, így pedig 560 lóerejéből – motorvezérléstől függően – 590-610 paripa lesz 680 Nm helyett pedig 800-ra ugrik a nyomaték? Bár a Bömös kétszáz kilóval nehezebb, a repülőrajtos indulás miatt elvész az összkerekes GT-R hihetetlen rajtolási képessége, így tényleg csak az számít, melyik erőmű mit tud.

Vajon a 3.8 literes V6 vagy a 4.4-es V8 biturbó húz jobban?

Az első menetet a BMW nyerte, bár korábban rajtolt, így inkább a második kört érdemes alapul venni, ahol viszont szinte végig fej-fej mellett haladnak egyre gyorsabban a bivalyerős sportgépek. Szépen megy a BMW, de minden bizonnyal nem sok esélye lett volna, ha álló helyzetből kell indulniuk, vagy ha nem kapja meg a plusz paripákat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/