/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így kell stílusosan nyúzni egy klasszikus sportautót – videó

2017. július 15. 14:53   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mercedes utcai versenyautóját láthatjuk nem mindennapi körülmények között szaladgálni, és pár perc erejéig bele is ülhetünk, hogy képzeletben átéljük, milyen egy 600 lóerős, ultrakönnyű négykerekűben a sebességmámor.

Nem mindenki tartja múzeumban, laboratóriumi körülmények között méregdrága és ritka autóját, ahogy azt a következő felvételeken is láthatjuk és hallhatjuk.

Egy Mercedes-Benz CLK GTR Roadster tulajdonosa ugyanis nem kíméli a versenytechnikát – ha már mérnökök tucatjai dolgoztak azért, hogy ő és a hozzá hasonló szerencsés gazdagok élvezhessék ennek gyümölcsét. A ritka sportkocsi Roadster változata ráadásul szinte nem is létezik, ugyanis mindössze hat darabot gyártottak belőle, így pláne sokkoló azt látni, hogy az alig egysávos úton a fák között kínozzák nem kis tempóval.

Csak emlékeztetőül, a CLK GTR-t a CLK DTM nevű FIA versenyautó homologizációs szabályai miatt alkották meg. Motorterében egy kompresszoros 6.9 literes V10-es AMG aggregát dolgozik 612 lóerő és 775 Newtonméter kíséretében, amelyeknek köszönhetően százas sprintje csupán 3,8 másodpercre rúg, míg végsebessége eléri a 320 km/órát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/