/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen éjszaka 300-zal száguldani a Porsche 911 GT3 RS fedélzetén – videó

2018. május 03. 09:31   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német autópálya sebességkorlátozás-mentes szakaszán nyomta tövig a gázt a Carfection csapata, hogy egy kicsit mi is érezhessük, mit tud a Nürburgring királyának 4.0 literes 520 lóerős szívó boxermotorja egyenesben.

Bár alapvetően inkább a kanyarokra kihegyezett utcai versenyautó, a Porsche 911 GT3 RS modellje az egyenesekben is megállja helyét.

4.0 literes hathengeres boxermotorja ugyanis mindenféle feltöltő nélkül 520 lóerőt és 468 Nm csúcsnyomatékot képes kipréselni magából, aminek köszönhetően 3,2 másodperc alatt gyorsul százra, s meg sem torpan 312 km/óráig. Ez épp elég volt arra, hogy 6 perc 56,4 másodperc alatt körbe érjen a híres Nürburgringen harmadik Porscheként 7 percen belül – a 911 GT2 RS és a 918 Spyder után.

Ezúttal azonban nem steril körülmények között, hanem közúton, forgalomban, ráadásul este kapunk egy kis ízelítőt az utcai versenyautó vérpezsdítő tulajdonságaiból. A helyszín a német autobahn korlátozásmentes szakasza, ahol egészen 300 km/óráig nyomja a Carfection pilótája a gázt, miközben csodás hangokat hallat magából a német technika.

S hogy mennyibe kerül mindez? Németországban „csupán” 195 137 eurót (61,4 millió froint) kérnek érte, vagyis nem egy olcsó játékszerről beszélünk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/