/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Honda második generációs szuper fűnyírója – videó

2018. március 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Négy évvel az első, Guinness-rekorder Honda fűnyíró után készül a második, erősebb és még gyorsabb kertgondozó, amely 190 lóerejével képes lesz átlépni a 200 km/órát is, köszönhetően a CBR1000R Fireblade motorból származó 1.0 literes négyhengeres egységnek.

Bár sokan nem tudják, a Honda nem csak autókat és kétkerekűket gyárt, hanem a hajózás, a repülés és a munkagépek területén is otthon érzi magát, sőt, az egyik legnépszerűbb szegmense a kertápolási részleg, melybe a fűnyírók is bele tartoznak.

Négy évvel ezelőtt kiváló reklámot készített a gyártó efféle szegmense népszerűsítésére, amikor megépítette a világ leggyorsabb fűnyíróját a Brit Túraautó Bajnokságban szereplő partnerükkel, a Team Dynamics-szal. A járgányban egy Honda VTR Firestormból származó 1.0 literes, V-elrendezésű motorkerékpár szív dobogott 109 lóerővel (81 kW), így a Guinness Rekordot érő 187 km/órás sebességet sikerült elérni vele.

Azóta már meg is döntötték ezt az elsőséget, így elérkezett a második generáció ideje, amelynél nem bízzák a mérnökök a véletlenre az eredményt: egy CBR1000R Fireblade-ből származó, 190 lóerőt (141 kW) és 114 Nm-t produkáló 1.0 literes négyhengeres egység állítólag akár 215 km/órás tempó elérésére is képessé teszi a csoda fűnyírót, ami magasabb, mint a legtöbb átlagos autó végsebessége. A kertgondozót Jessica Hawkins, korábbi brit gokart bajnok fogja terelgetni a rekordkísérlet alatt, hogy biztos kezek között legyen az irányítás.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/