/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jobb sprinter-e az Alfa Giulia QV mint a BMW M3? – videó

2017. április 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vajon melyik sportszedán nyeri az egykilométeres sprintversenyt: az Alfa Giulia, a BMW M3 vagy a Cadillac ATS-V bizonyul gyorsabbnak a kifutópálya végén állóhelyzeti indulásból? A Motor Sport magazin összemérte a három erőgépet.

Aki vezette már az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio modelljét, mind el van ájulva az autó gyorsítási képességeitől, így ideje volt már összemérni a nagy riválisnak számító BMW M3-assal, ám a teljesség kedvéért a Cadillac ATS-V modellje is csatlakozott a duóhoz.

A trió leglomhább tagja papíron a 470 lóerős amerikai szedán, bár a 3.6 literes turbófeltöltős motorja 603 Newtonmétert teljesít, a százas sprint 4,2 másodpercébe telik. Ennél egy fokkal gyorsabb a BMW M3-asa a Competition Pack gyári tuningcsomaggal szerelve, 3.0 literes duplaturbós sorhatosából kipréselt 450 lóerejével, melyhez 550 Nm párosul. Ezen értékek segítségével 4 másodperc alatt képes letudni a százas gyorsulást. A trió legizmosabb tagja az 510 lóerős és 600 Nm-t teljesítő 2.9 literes duplaturbós V6-os aggregáttal szerelt Giulia QV, melynek mindössze 3,9 másodpercre van szüksége, hogy mutatója elérje a százas értéket.

De vajon teljesül-e a papírforma az egykilométeres kifutópályán is, vagy képes meglepetést okozni a német, esetleg az amerikai sportkocsi? Az alábbi rövidfilmből kiderül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/